Ral·lis

Més inscrits, molta més participació femenina i més quilòmetres en el ral·li Costa Brava Històric

Arrenca demà a Palamós la 19a edició del ral·li de regularitat per a vehicles clàssics i històrics

Entre demà i diumenge es disputa la dinovena edició del ral·li Costa Brava Històric, una prova de regularitat per a vehicles clàssics i històrics que és tota una referència en el panorama europeu. Avui se n’ha fet la presentació oficial, a la platja de Sant Esteve de la Fosca.

Participaran a la prova 126 equips, la xifra més alta des que la prova té la seva base a Palamós i una de les més altes de la història, un cop superades dues edicions marcades per la pandèmia. Creix el nombre d’equips amb joves i creix sobretot la representació femenina respecte a edicions anteriors.

Em la primera edició en què el ral·li forma part de #MotorDona, el nou programa impulsat per Club RallyClassics, 10 dones pilot i 27 dones copilot (20% del total) prendran la sortida. En l’edició del 2021, hi havia una dona pilot i 15 dones copilot.

El ral·li creix també en quilòmetres de recorregut, amb més de 1.100 quilòmetres, la meitat dels quals de regularitat. Serà el sisè any amb Palamós com a base, concretament el passeig del mar, des d’on es faran les sortides –dijous a partir de les 18 hores, i divendres i dissabte a les 15h-- i també de la rua dels vehicles pels carrers de la localitat, prevista per dissabte al migdia. L’entrega de premis serà diumenge al matí (11h).

Motiu d’orgull

El Costa Brava Històric es disputa de manera ininterrompuda des del 2004 i és una prova classificatòria per al FIA Trohy for Historic Regularity Rallies, amb atractius com el pas pels trams mítics del ral·li Costa Brava. “Estem molt satisfets d’arribar a la sisena edició del ral·li amb base a Palamós. L’acollim amb els braços oberts i ens fa molta il·lusió veure que cada any creix en participants, i que enguany tornin els participants estrangers. Estem segurs que durant molts anys en podrem seguir gaudint”, ha comentat l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. Jordi Masquef, diputat d’Esports de la Diputació de Girona, ha explicat: “Des de la Diputació de Girona, apostem fermament per aquest ral·li que uneix competició i tradició. Aquesta prova ajuda a desestacionalitzar l’activitat econòmica a les nostres comarques i posa en valor la marca Costa Brava arreu del món.” Anna Julià, representant territorial de l’Esport a Girona, ha afegit: “La Secretaria General de l’Esport il’Activitat Física aposta molt fort per l’esport femení, on encara hi trobem moltes desigualtats. En aquest sentit, agraïm l’aposta del Club RallyClassics per haver cregut en aquest projecte, trencar prejudicis i demostrar que aquest binomi entre dona i motor és possible”. Toni Bachiller, president de FECOTUR Palamós, ha reconegut: “El comerç i la restauració del nostre municipi acullen el ral·li amb molta alegria, orgullosos que aquesta prova sigui ja un esdeveniment de referència a Palamós”. També ha parlat Sandra Iniesta, directora de màrqueting de Motul Ibérica, que passa a patrocinar la prova: “A Motul ens fa molta il·lusió estar presents per primera vegada en aquesta prova, continuant la relació que vam iniciar amb el 70 Rally Motul Costa Brava disputat el passat mes de març. En els valors de Motul està sempre donar suport a les proves automobilístiques, i agraïm a tots els actors que faran possible el XIX Rally Costa Brava Històric by Motul”. Àlex Romani, president de Club RallyClassics, ha dit: “Ens trobem a punt d’engegar la millor edició del ral·li des que Palamós ens acull en la seva organització. Ens fa molt feliços comptar amb 126 equips participants, especialment perquè tindrem més dones que mai en aquesta prova, tant participant com en la pròpia organització. Desitgem a tothom que gaudeixi d’un ral·li que hem preparat amb moltes ganes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)