Més motor

Kristoffersson segella el títol mundial al Circuit

Ral·licròs. El suec guanya amb autoritat i certifica en el CatalunyaRX el seu cinquè campionat del món quan encara falten dues curses

El suec Johan Kristoffersson va guanyar ahir la segona cursa del CatalunyaRX al Circuit de Barcelona-Catalunya, va signar la revenja després de no poder guanyar la de dissabte, totes dues puntuables per al campionat del món d’RX, i va segellar amb molta autoritat el seu cinquè títol de campió del món de ral·licròs. El pilot de Volkswagen va confirmar els pronòstics, ja que havia fet la superpole i també havia guanyat la seva semifinal, i va obtenir la seva setena victòria del curs. Va confirmar així el seu domini abassegador. El seu gran rival en la taula de punts, el suec Kevin Hansen, no va tenir el dia i, contra tot pronòstic, no es va classificar per a la final. Kevin Hansen va tenir alguns problemes en la tanda de Progression intentant evitar la col·lisió amb Kristoffersson. El suec feia una virolla i quedava lluny dels rivals. Per si fos poc, en la seva semifinal també vivia un altre toc que li impedia classificar-se entre els més ràpids. S’obria la porta totalment al títol de Kristoffersson. El seu germà Timmy Hansen, en canvi, va arrodonir un gran cap de setmana i va afegir a la victòria de dissabte un segon lloc. El mundial d’RX, del qual s’han fet deu curses en cinc grans premis –Noruega, Riga, Portugal, Benelux i Barcelona–, viurà la seva darrera prova a Alemanya els dies 12 i 13 de novembre.

En la cursa de dissabte, Timmy Hansen es va beneficiar en la final pel toc entre els llavors candidats a la corona, Johan Kristoffersson i Kevin Hansen. Aquest incident va aplanar el camí de la victòria per a Timmy Hansen.

Un cap de setmana d’inflexió amb 15.173 assistents

El cap de setmana marca un abans i un després en la història del traçat. Gràcies a la polivalència de les instal·lacions i a la seva capacitat organitzativa, el traçat català ha celebrat amb gran èxit dos esdeveniments en un mateix cap de setmana, tots dos enfocats a la mobilitat sostenible i a l’electrificació del món del motor. D’una banda, una edició més del CatalunyaRX, la primera en què el campionat del món completava una prova 100% elèctrica, i, de l’altra, la primera edició de l’e-Mobility Experience, la fira de mobilitat sostenible que ha fet els deures per convertir-se en tot un referent al sud d’Europa i que ha superat totes les expectatives. Més de 4.000 proves de vehicles i un gran nombre d’operacions comercials realitzades ratifiquen l’èxit de la fira, que fins i tot ha hagut d’ampliar els horaris. El resultat d’aquesta fantàstica conjunció ha estat un Circuit ple d’un públic molt divers, concretament, amb 15.173 assistents durant el cap de setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)