Fórmula 1

La Fórmula 1 crea la ‘F1 Academy’, una categoria per a joves pilots femenines

Començara la competició al 2023

Els organitzadors del mundial de Fórmula 1 lança la seva “F1 Academy”, una categoria de pilots exclusivament femenina que té com a objectiu desenvolupar i preparar les joves pilots perquè avancin cap a l’alta competició, incloent les W Series, la Fórmula 3, la Fórmula 2 i la Fórmula 1. La “F1 Academy” començarà a competir el 2023 i estarà formada per cinc equips, cadascun amb tres cotxes per confeccionar una graella de 15 cotxes. En la temporada inaugural del 2023 tindrà set esdeveniments de tres curses cadascun, amb un total de 21 curses, més quinze dies d’entrenaments oficials.

El cotxe utilitzat per a la sèrie serà un xassís Tatuus T421 amb motor turboalimentat, de 165 cavalls de potència, subministrat per Auto Tècnica, i el soci global de la Fórmula 1, Pirelli, proporcionarà els pneumàtics.

El responsable de la competició serà Bruno Michel, director general de Formula Motorsport Limited, que té el coneixement i l’experiència de dirigir amb èxit categories inferiors amb un pressupost raonable i ajudar els pilots a desenvolupar-se. Bruno Michael ha manifestat: “Estic absolutament convençut que si les dones joves reben la mateixa experiència que qualsevol altre pilot, es poden obrir camí amb èxit a la piràmide i el nostre objectiu és veure les dones a la graella de la F3 en els propers dos o tres anys, i que puguin competir ràpidament pels punts i els podis”

El president i director general de la Fórmula 1 Stefano Domenicali ha explicat: “Tothom hauria de tenir l’oportunitat de seguir els seus somnis i assolir el seu màxim potencial i la Fórmula 1 vol assegurar-se que estem fent tot el possible per crear més diversitat i rutes en aquest increïble esport, per això creem la F1 Academy, que oferirà a les joves pilots la millor oportunitat de complir les seves ambicions a través d’un programa complet que recolza les seves carreres i els dóna tot allò que necessiten per passar a la F3 i, amb sort, a la F2 i després a la Fórmula 1”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)