Fórmula 1

Sis novetats a la graella

Fórmula 1. Red Bull, Ferrari, Mercedes i Alfa Romeo mantenen els seus pilots per al 2023 i els altres sis equips fan un canvi

La graella de la fórmula 1 de l’any 2023, amb els 20 pilots que disputaran el mundial la campanya que ve, va quedar definida l’endemà del GP d’Abu Dhabi, que va posar punt final al campionat del 2022. El darrer a tancar el seu binomi de pilots va ser l’equip Williams, que va anunciar la incorporació del nord-americà Logan Sargeant, de 21 anys, que era el tercer pilot de l’escuderia aquesta temporada i la passada. Per a la temporada que ve només quatre dels deu equips mantindran els seus dos pilots: Red Bull, Ferrari, Mercedes i Alfa Romeo. La resta han fet un canvi. Dos pilots canvien d’equip i n’arriben quatre, tres que debutaran en la categoria i un que té molta experiència. L’absència més notable serà la de Sebastian Vettel, que s’ha retirat al final de temporada.

Els tres primers equips classificats del mundial de constructors segueixen confiant en els seus dos pilots. Red Bull manté el campió mundial, Max Verstappen, i el tercer classificat, Sergio Pérez. Ferrari continuarà amb Charles Leclerc, el subcampió del món, i amb Carlos Sainz, el cinquè de l’any, mentre que Mercedes també conservarà els dos pilots George Russell, que ha acabat quart, i Lewis Hamilton, que ha estat el sisè. Alfa Romeo tampoc farà cap canvi i continuaran pilotant els seus monoplaces Valtteri Bottas i Zhou Guanyu.

La retirada del quatre vegades campió mundial Sebastian Vettel va deixar una plaça a Aston Martin que va ocupar el dos cops campió del món Fernando Alonso, després de deixar Alpine. La plaça lliure a l’escuderia francesa va ser per a Pierre Gasly –que va marxar d’Alpha Tauri– i d’aquesta manera hi haurà dos pilots francesos a Alpine; Gasly farà equip amb Esteban Ocon.

En aquest joc d’ocupar seients lliures Alfa Tauri va incorporar Nyck de Vries, de 27 anys i campió de la fórmula E el 2021, i que en aquesta campanya ha disputat el seu primer gran premi de fórmula 1 amb un Williams i va puntuar en ser novè a Itàlia. McLaren no ha renovat Daniel Ricciardo i el seu lloc l’ocuparà un altre australià, Oscar Piastri, de 21 anys, que aquest any ja era el pilot de proves de l’equip i l’any 2021 va ser el guanyador de la fórmula 2.

L’equip Haas no ha confiat en el jove Mick Schumacher per a la campanya que ve i ha buscat un pilot amb molta més experiència: Nico Hülkenberg, de 35 anys, que va debutar en la F1 el 2010. Va estar a la màxima categoria de manera seguida del 2012 al 2020 i aquests dos darrers anys ha disputat algunes proves substituint altres pilots. Williams ha estat el darrer a completar el seu equip, i ha incorporat Logan Sargeant per ocupar el lloc de Nicholas Latifi, al qual no va renovar per a la temporada que ve.

Red Bull
Max Verstappen 8a temporada
Sergio Pérez 3a temporada
Ferrari
Charles Leclerc 5a temporada
Carlos Sainz 3a temporada
Mercedes
George Russell 2a temporada
Lewis Hamilton 11a temporada
Alpine
Esteban Ocon 4a temporada
Pierre Gasly 1a temporada
McLaren
Lando Norris 5a temporada
Oscar Piastri 1a temporada
Alfa Romeo
Valtteri Bottas 2a temporada
Zhou Guanyu 2a temporada
Aston Martin
Lance Stroll 3a temporada
Fernando Alonso 1a temporada
Haas
Kevin Magnussen 2a temporada
Nico Hülkenberg 1a temporada
Alpha Tauri
Yuki Tsunoda 3a temporada
Nick de Vries 1a temporada
Williams
Alex Albon 2a temporada
Logan Sargeant 1a temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)