Més motor

Molta activitat i mirant cap al futur

Motor. El Circuit Barcelona-Catalunya tanca el 2022 amb el 89% d’ocupació, gairebé 600.000 espectadors, i presenta un calendari de 17 esdeveniments per al 2023

El Circuit Barcelona-Catalunya ha tancat l’any 2022 amb un bon balanç en què destaca un 89% d’ocupació i 587.717 espectadors. Ha tingut un total de 325 dies d’activitat, amb 93 dies de curses. Els gairebé 600.000 assistents són la segona xifra més alta dels últims 10 anys, només superada per la del 2013 (618.896). L’esdeveniment amb més públic va ser la Fórmula 1, amb 277.836 assistents durant els quatre dies, i la MotoGP va arribar als 111.574 espectadors en tres dies.

De cara al 2023 s’ha presentat un calendari de 17 esdeveniments esportius en què estaran presents quatre cites puntuables per als campionats mundials. El Catalunya WorldSBK Round es farà del 5 al 7 de maig, el GP d’Espanya de Fórmula 1 es disputarà del 2 al 4 de juny i el GP Monster Energy de Catalunya de MotoGP, de l’1 al 3 de setembre. La gran novetat serà el FIA ETCR - eTouring Car World Cup, que es farà el 7 i el 8 d’octubre.

De cara al futur, el Circuit ha elaborat en aquest 2022 un nou pla estratègic que té com a objectiu fer-lo més sostenible ambientalment i econòmicament, amb una clara aposta per la innovació i la digitalització. Per modernitzar i adaptar el Circuit a les noves necessitats s’ha dissenyat un pla d’inversió de prop de 30 milions d’euros fins al 2024. El pla també aposta per la diversificació per generar nous ingressos. Es defineixen cinc actuacions per aprofitar la singularitat de l’emplaçament: reindustrialització, transició cap a la mobilitat sostenible i digital i indústria 4.0 en el sector de l’automòbil; fires, congressos i turisme de negocis; esdeveniments singulars vinculats a la música en viu; activitats per potenciar esdeveniments esportius diversos com ara el ciclisme, l’escalada i el running, i e-Sports.

Compromís amb la sostenibilitat

El compromís del Circuit amb la sostenibilitat s’ha vist reforçat aquest 2022 després de ser designat el traçat més sostenible del món en l’estudi de la consultora italiana Right Hub, que analitzava 96 circuits de tot el món. El Circuit també s’ha convertit en el primer del món l’activitat del qual ha certificat per Bureau Veritas el seu Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social Corporativa alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)