Dakar

Primer cop de teatre

Motor. Sam Sunderland, defensor del títol en motos, abandona el Dakar després d’un accident i Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi) ja manen en cotxes

L’aventura del britànic Sam Sunderland (Gas Gas), el defensor del títol en motos, en el Dakar del 2023 amb prou feines va durar 50 quilòmetres. El pilot de Gas Gas, que liderava la prova en el primer punt de control (22:10), es va estavellar a gran velocitat en una zona complicada, amb sorra i pedres amagades i de difícil navegació. Sunderland va ser atès per un equip mèdic i, tot i que “estava conscient i amb mobilitat”, va ser traslladat a un hospital de Yanbu. Allà se li van detectar diverses contusions i el trencament d’un omòplat. Avui mateix tornarà cap a casa. Tota una galleda d’aigua freda per al director esportiu de Gas Gas, Jordi Viladoms. “Estava molt bé físicament i havia fet una temporada 2022 espectacular. És un cop dur”, va admetre Viladoms. Amb Sunderland fora de combat, el líder és el nord-americà Ricky Brabec (Honda), després que l’organització sancionés amb 2 minuts els dos primers classificats, Daniel Sanders (Gas Gas) i el xilè Pablo Quintanilla (Honda), per excés de velocitat.

La notícia positiva del dia va ser per al madrileny Carlos Sainz i el copilot de Ripollet Lucas Cruz, que van conduir el seu Audi fins a la victòria d’etapa i al lideratge després d’una gran remuntada els últims 90 quilòmetres. És el 42è triomf de Sainz en el Dakar. El seu company d’equip, Mattias Ekström, líder en el tram inicial, va veure com quedava relegat al 3r lloc i, posteriorment, fins a la 13a plaça de la general per una penalització. L’argentí Orlando Terranova i el copilot d’Òdena Àlex Haro (Bahrain) figuren en 5è lloc i Laia Sanz (Astara), amb bon ritme tot i patir una punxada, en el 21è.

En SSV, Erik Goczal i Oriol Mena (Can-Am) són líders, seguits per Pau Navarro i Michael Metge (Can-Am).

Sense incidents en el pròleg

El Dakar va obrir camí, dissabte, amb un pròleg sense incidents i amb l’al·licient de saber l’ordre de sortida de la primera etapa. El suec Mattias Ekström (Audi Sport) en cotxes i l’australià Toby Price (KTM) en motos van ser els més ràpids en els 13 quilòmetres de l’especial de Sea Camp, a la riba del mar Roig. Com ja s’esperava, els SSV van començar amb força protagonisme dels participants catalans, amb triomf de Rokas Basiuska, amb el copilot de Llambilles Oriol Vidal (Can-Am), seguit per Gerad Farrés-Diego Ortega i Eryk Goczal-Oriol Mena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)