Dakar

Victòria des de la distància

Motor. Al-Rajhi guanya la setena etapa del Dakar després de sortir de molt enrere i no poder lluitar frec a frec amb els primers. El líder de cotxes Al-Attiyah controla sense arriscar gens

Yazeed Al-Rajhi, que ahir va perdre més de cinc hores per un problema mecànic al Toyota quan era el tercer de la general, va aconseguir la seva primera victòria en aquesta edició del Dakar des de la distància. El pilot saudita i el seu copilot alemany, Dirk von Zitzewitz, van sortir en el lloc 42, més d’una hora després que els primers, però en cada punt de control van estar en la lluita per la victòria d’etapa marcant el millor temps o mantenint-se a menys d’un minut dels rivals pel triomf que encapçalaven la prova.

El lituà Vaidotas Zala (Prodrive) va fer el millor temps entre els primers a arribar a la meta d’Al-Duwadimi després dels 333 km d’especial, però es va haver d’esperar per saber si era el guanyador. Yazeed Al-Rajhi va deixar clar que la victòria era per a ell quan va entrar a meta amb 3h06:23 i superava per 8:54 el temps del lituà.

El líder de la general, Nasser Al-Attiyah (Toyota), no va arriscar gens en aquesta etapa i va controlar el seu avantatge. El qatarià va ser catorzè, va cedir 19:12 al guanyador i manté més d’una hora (1h01:04) de marge respecte al segon de la general, el seu company d’equip el sud-africà Henk Lategan.

Carlos Sainz i Lucas Cruz no van poder finalitzar l’etapa de divendres després de l’accident que van tenir, però continuen en competició tot i que no poden aspirar al triomf final, però sí a guanyar les etapes. El madrileny i el seu copilot de Ripollet van rebre una penalització de 28h45. En aquesta setena etapa van sortir des del lloc 68 i ho van fer amb moltes ganes. Els seus temps en cada punt de pas estaven entre els quatre o cinc millors. En el quilòmetre 196, Mattias Ekström –el més ben classificat d’Audi en la general–, es va aturar per un problema mecànic quan anava primer. Carlos Sainz i Lucas Cruz es van parar a ajudar-lo quan van arribar on estava aturat el suec, i se’ls va escapar a tots dos la possibilitat de lluitar pel triomf d’etapa. Els dos Audi van acabar cedint més de tres hores i vint minuts en un altre dia nefast per a l’equip Audi.

Les motos i els quads no van disputar aquesta etapa. L’organització la va cancel·lar per a ells perquè les condicions meteorològiques continuaven malament i pel cansament que acumulaven.

Triomf i lideratge

El lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles Oriol Vidal (Can-Am) van guanyar l’etapa en SSV i es van situar líders de la general. Aquesta és la seva tercera victòria, després de guanyar el pròleg i també la cinquena etapa. El brasiler Rodrigo Luppi de Oliveira (Can-Am), fins ara el líder, va tenir problemes, es va haver d’aturar i va cedir més de 40 minuts. Rokas Baciuska i Oriol Vidal tenen 5:42 de marge respecte al polonès Marek Goczal. El també polonès Eryk Goczal i el copilot de Canyamars Oriol Mena van ser quarts de l’etapa i van pujar al tercer lloc de la general.

SENSE LES MOTOS

L’organització va cancel·lar divendres la setena etapa per a les motos i els quads
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)