Dakar

Dia d’accidents al Dakar

Motor. Barreda cau i plega, amb Howes líder amb 3 segons d’avantatge respecte a Price i Klein descartat per haver perdut el full de ruta. En cotxes, triomf de Loeb, mentre que Sainz i Cruz bolquen i s’han de retirar

L’argentí Luciano Benavides (Husqvarna) va celebrar ahir el seu segon triomf en el Dakar imposant-se en la novena etapa disputada entre Riad i Haradh, amb una especial de 358 quilòmetres. Benavides va avantatjar d’1:01 l’australià Toby Price (KTM) i el podi el va completar el nord-americà Skyler Howes, que va arrodonir la bona jornada de Husqvarna conservant el lideratge. El castellonenc Joan Barreda (Honda) va haver de plegar després d’una caiguda que li va provocar forts dolors a l’esquena. El pilot de Torreblanca va ser traslladat a l’hospital de Riad. L’altre gran damnificat de la novena etapa va ser el nord-americà Mason Klein (KTM), que va perdre el full de ruta –road book– a l’inici de l’especial. Era segon a només tretze segons del líder i va cedir bous i esquelles. Ara és a 18:41 i té complicat lluitar per la victòria final. La batalla de les motos, certament, continua molt oberta, amb Price a només 3 segons del líder. Això sí, Howes s’ha desempallegat una mica de l’argentí Kevin Benavides (KTM), que també estava a 13 segons abans de l’etapa, i que ahir va perdre un temps valuós i ara és tercer, a 5:09. El canetenc Joan Pedrero (Rieju), per la seva banda, va entrar 23è a 21:27 del vencedor i és 21è en la general.

Mana Loeb

El francès Sébastien Loeb (Bahrain) es va erigir en el gran triomfador en la modalitat de cotxes tot i assumir una penalització de 2:10 per haver arribat tard a la sortida de l’especial. És el seu tercer triomf en aquesta edició i el situa tercer en la general aprofitant els problemes mecànics del sud-africà Henk Lategan (Toyota), que baixa al quart lloc. El madrileny Carlos Sainz i el seu copilot, el català Lucas Cruz (Audi), van bolcar en el quilòmetre 5. Sainz tenia d’entrada forts dolors al tòrax, però quan era evacuat en helicòpter cap a l’hospital de Riad va demanar retornar al lloc dels fets per intentar reprendre la cursa i mirar de prosseguir. Finalment, van haver d’abandonar perquè no podien reparar el seu vehicle. “Lamentablement, en l’accident, el cotxe ha patit danys seriosos i no podrà ser reparat”. En un missatge a les xarxes, el tres vegades campió del Dakar va donar les “gràcies” al seu copilot, Lucas Cruz, i a Audi per “tot el treball i dedicació”

El qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) va perdre 11:08 respecte de Loeb, la xocolata del lloro, i continua dominant el raid amb mà de ferro. No en va, manté el lideratge amb 1h21:57 respecte del brasiler Lucas Moraes (Overdrive). Loeb va verbalitzar el domini: “Necessitaríem sis mesos per atrapar Al-Attiyah.” El copilot igualadí Armand Monleon i el polonès Jakub Przygonski (Mini), per la seva banda, van completar una gran etapa i van ser sisens. Són setzens en la general, en la qual un altre copilot català, Dani Oliveras, de Vilablareix, és desè al costat del pilot argentí Juan Cruz Yacopini (Toyota). Carles Checa i Marc Solà (Astara) van ser dissetens i són dinovens en la general. La pilot de Corbera de Llobregat Laia Sanz (Astara), per la seva banda, va ocupar la quinzena posició i és divuitena en la general.

Triomf català en SSV

El copilot de Canyamars Oriol Mena va guanyar la tercera etapa de la present edició al costat del pilot polonès Erik Goczal (Can-Am) i davant d’un altre copilot català, Oriol Vidal, de Llambilles, que competeix al costat del lituà Rokas Baciuska (Can-Am). Lideren la general amb 5:02 de marge respecte a Mena-Goczal. Gerard Farrés (Can-Am) va ser sisè i és tercer en la general.

Mor un espectador

Un espectador italià que estava amagar al darrer d’una duna va morir en el trasllat en helicòpter després d’haver estat atropellat per un dels competidors. És la primera víctima de la present edició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)