Dakar

Dos aspirants en 12 segons

Motor. Toby Price i Kevin Benavides lluitaran pel títol de motos en l’última etapa del Dakar, amb Skyler Howes com a tercer en discòrdia

La tretzena etapa del Dakar ha deixat la general de motos molt més ajustada del que estava i, quan només falta una etapa Toby Price i Kevin Benavides, els dos grans aspirants estan separats per només 12 segons. L’australià i l’argentí són companys en l’equip Red Bull KTM Factory Racing i, si no hi ha ordres d’equip, buscaran un nou Tuareg, nom amb què es coneix el trofeu del guanyador. Toby Price vol el tercer (2016 i 2019) i Kevin Benavides, el segon (2021). El nord-americà Skyler Howes (Husqvarna), que ha anat molts dies líder, és a 1:31 i és el tercer en discordia. El triomf es decidirà en la 14a etapa, avui, entre Al-Hofuf i Damman, de 136 km d’especial i 281 d’enllaç.

La victòria en la curta etapa de 154 km d’especial entre Shaybah i Al-Hofuf va ser per a Kevin Benavides, després que li tornessin el temps de 23:11 que havia perdut quan es va aturar a ajudar l’austríac Matthias Walkner (KTM), que va tenir un accident en el quilòmetre 55 i va ser evacuat a un hospital. L’argentí va acabar primer, amb 27 segons de marge sobre el sud-africà Michael Docherty (Husqvarna), que fins llavors ocupava el primer lloc. El germà petit de Kevin, Luciano (Husqvarna), va fer el millor temps en l’etapa, però va ser sancionat amb un minut per excés de velocitat i va perdre dos llocs.

No es cansa de guanyar

Sébastien Loeb (Bahrain) continua amb la ratxa de victòries, i amb la d’ahir es va convertir en el primer pilot que guanya sis etapes consecutives en el Dakar. El francès va superar el finlandès Ari Vatanen, que es va quedar en cinc victòries consecutives en l’edició del 1989. Sébastien Loeb ja en porta set en aquesta edició, una xifra que ningú no havia aconseguit des que ho va fer Carlos Sainz, l’any 2011. Com les darreres etapes, el francès va sortir a buscar la victòria, no va mirar enrere i va tornar a travessar primer la línia de meta. En aquesta ocasió, Nasser al-Attiyah (Toyota) va mantenir un control de la cursa més proper i va acabar segon, a 5:28, amb un minut de penalització. El qatarià, líder de la general amb 1h21:42 sobre Sébastien Loeb, té al seu abast la seva cinquena victòria en el Dakar i només ha d’evitar problemes en l’última etapa per aconseguir-ho.

El polonès Eryk Goczal i el copilot de Canyamars Oriol Mena van guanyar l’etapa en SSV i van retallar el temps en la general fins a 3:34 del lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles, Oriol Vidal, segons del dia.

LA SISENA SEGUIDA

Sébastien Loeb supera el rècord de triomfs d’etapa seguits amb sis victòries

EL CINQUÈ TUAREG

Nasser al-Attiyah és a tocar de sumar la cinquena victòria en cotxes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)