Dakar

Segon Tuareg de Benavides

Motor. L’argentí recupera els 12 segons de marge que tenia Price en motos. Al-Attiyah confirma el seu domini en cotxes i guanya el cinquè Dakar

Kevin Benavides (KTM) va guanyar el seu segon Dakar en motos en imposar-se en la darrera etapa i retallar els 12 segons de desavantatge que tenia amb el seu company d’equip Toby Price en la general. L’argentí va guanyar l’última etapa entre Hufuf i Dammam de 136 km d’especial amb 1h15:17 i va treure 55 segons a l’australià, que va acabar tercer. Kevin Benavides es va situar en el primer lloc de la general amb 43 segons d’avantatge sobre Toby Price. El nord-americà Skyler Howes (Husqvarna), que era el tercer en discòrdia a 1:31 en la general, va mantenir aquest tercer lloc i va acabar a 5:04 després de ser cinquè en l’etapa. Kevin Benavides va guanyar el seu primer Dakar en motos l’any 2021 i ara ha aconseguit el segon trofeu del Tuareg.

Nasser al-Attiyah (Toyota) va aconseguir l’esperada cinquena victòria en cotxes en completar la darrera etapa sense cap problema i mantenint el control de la cursa tal com ha fet durant els darrers dies. El qatarià havia guanyat el 2011, 2015, 2019 i 2022, i va defensar el títol amb molta solvència, ja que es va imposar per més d’una hora (1h18;49) en la general a Sébastien Loeb (Bahrain). El francès, que va perdre molt temps la primera setmana, va anar guanyant etapes els darrers dies i ha acabat amb set victòries. El triomf en la darrera etapa va ser per al francès Guerlain Chicherit (Prodive), amb 1h09:24, i va superar el suec Mattias Ekström (Audi) per 1:36, mentre que Sébastien Loeb va acabar quart a 2:48. Nasser al-Attiyah es va situar líder en la tercera etapa i va aprofitar els problemes dels seus grans rivals per consolidar-se i poder controlar la cursa sense arriscar.

El copilot de Canyamars Oriol Mena i el jove pilot polonès Eryk Goczal (Can-Am), que debutava, van guanyar en la categoria de SSV. En la darrera etapa, el lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles Oriol Vidal van perdre més de vint minuts i Eryk Goczal i Oriol Mena van pujar fins a la primera posició.

En la categoria dels clàssics per a vehicles anteriors a l’any 2000, que fan un recorregut diferent i sumen punts, la victòria va ser per al barceloní Joan Morera i l’aragonesa Lidia Ruba, amb un Toyota HDJ, mentre que la segona plaça la van ocupar Carlos Santaolalla i el copilot barceloní Aran Sol (Toyota HDJ).