Trial

BERTA ABELLÁN

SUBCAMPIONA DEL MÓN DE TRIAL I PARTICIPANT EN EL TRIAL INDOOR BARCELONA & WOMEN’S TROPHY

“Estic treballant la força mental per fer l’assalt al títol”

“Competir al Palau Sant Jordi ens dona molta visibilitat, ja que no tenim un mundial femení «indoor»”

“Em falta una mica més d’experiència, però m’estic entrenant de valent i crec que aquest serà un bon any”

Berta Abellán (Terrassa, 1999), segona el 2021 i cinquena el 2022, participarà per tercera vegada en el Women’s Trophy, que es disputa diumenge al Palau Sant Jordi conjuntament amb el 46è Trial Indoor de Barcelona, la prova inaugural del campionat del món. Sense mundial femení en pista coberta, la cita barcelonina suposarà tot un aparador per a les cinc participants en la prova, encapçalada per la britànica Emma Bristow, vencedora de les dues edicions anteriors i dominadora de l’especialitat a l’aire lliure amb vuit títols al seu palmarès. Abellán treballa de valent, també en l’aspecte mental, per fer l’assalt al títol de TrialGP, que es posarà en dansa a mitjan abril a Arteixo. A més de la britànica i la catalana, el cartell a Barcelona el completen la italiana Andrea Sofia Rabino, la francesa Naomi Monnier i la noruega Huldebotg Barkved.

Serà la seva tercera participació en el trial indoor al Palau Sant Jordi. Com porta els nervis després que una errada la deixés fora del podi l’any passat?
Bé, ho molt millor que els altres anys. M’he preparat bastant millor i la veritat és que amb moltes ganes de competir. Normalment competim en espais molt diferents. Estem acostumades que hi hagi quatre gats quan competim i anar al Palau Sant Jordi és per a nosaltres una motivació extra, i volem gaudir-ho al màxim. És un any nou i també tenim reptes nous. Estic treballant d’una altra manera, així que afronto la competició d’una manera molt diferent.
Li agradaria que també es fes un mundial femení d’XTrial?
Sí, seria clau perquè tinguéssim molta més visibilitat. No només a Barcelona sinó en altres països. Seria una gran oportunitat.
Ha estat quatre vegades subcampiona del món a l’aire lliure (2018, 2019, 2020 i 2022) i un cop tercera (2021). Què li falta per pujar un graó més i trencar el cicle triomfal d’Emma Bristow?
Doncs em falta una mica més d’experiència i de força mental. Hi estic treballant i crec que aquest serà un bon any. M’estic entrenant al màxim per aconseguir-ho i segur que no serà per no haver-m’hi esforçat.
On s’entrena?
Al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat em preparo físicament i tècnicament amb diferents entrenadors, i amb la moto vaig al Moto Club Cent Peus, que és força a prop de casa meva a Terrassa. També vaig a Piera, a Rellinars, a Vacarisses, allà on podem.
Algun canvi respecte a la temporada passada?
Tenim una Scorpa nova i m’hi he adaptat de seguida. Tinc molt bones sensacions amb la moto. Continuo amb el mateix equip i m’hi sento molt a gust.
Parlant de trial femení és inevitable citar Laia Sanz.
Per a mi i per a totes les noies del món del motor la Laia és una referència. És un exemple a seguir i tant de bo algun dia pugui arribar a ser com ella. És una de les més grans i òbviament també suposa una ombra molt allargada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)