Més motor

La reconquesta

Motor. Àlex Palou, campió el 2021, començarà diumenge a Sant Petersburg (Florida) la seva aventura per tornar a assaltar el títol de l’Indy Car

La temporada 2022 d’Àlex Palou no va ser tan guanyadora ni tan tranquil·la com la del 2021. El pilot català (Sant Antoni de Vilamajor, 1/4/1997) no va poder reeditar el títol aconseguit l’any anterior amb vuit podis i tres victòries amb Chip Ganassi i va saldar el 2022 amb un triomf i sis podis, en un entorn de màxima dificultat. Ara, per a aquest nou exercici, el pilot català tractarà de deixar enrere tots els problemes per centrar-se a competir i tornar a demostrar la seva vàlua lluitant pel títol.

Centrat en l’IndyCar

Ja amb el problema amb Chip Ganassi i McLaren solucionat, el pilot català està centrat en una cosa: l’Indy Car. “Mentre no hi hagi compromisos bojos per viatjar, podré fer coses de fórmula 1, però estem enfocats en l’Indy Car”, va dir el pilot barceloní a finals de gener. Aquest enfocament començarà a partir d’aquest diumenge amb la celebració de la cursa en el circuit urbà de Sant Petersburg, a Florida. En total, seran 17 proves, amb 4 ovals, incloent-hi les 500 Milles d’Indianapolis, prova emblemàtica, que es farà el pròxim 28 de maig.

Oponents dins i fora

Pel que fa als rivals, Palou tindrà rivals tant dins com fora de l’equip. El barceloní tindrà, com l’any passat, Marcus Ericsson, expilot de fórmula 1 i guanyador de les 500 Milles d’Indianapolis l’any 2022. A més, hi serà Marcus Armstrong, que competirà a tots els circuits menys els ovals. Per a les curses d’aquesta característiques, tant venerades pel públic nord-americà per les grans velocitats i l’espectacle que s’hi genera, el substituirà el japonès Takuma Sato.

No obstant això, el rival més gran dins de l’equip nord-americà serà el cinc vegades campió de l’Indy Car, Scott Dixon. L’australià va ser el segon la temporada passada i serà un clar candidat al títol.

Ja fora de l’equip Chip Ganassi, la nòmina de contrincants qualificats i amb aspiracions augmenta. Per una banda, hi ha l’equip amb el qual Palou té el rol de reserva a la fórmula 1, McLaren. L’equip britànic, per la seva banda, comptarà amb Patricio O’Ward i també ha fitxat a Alexander Rossi, ex-F1 i guanyador de l’Indy500 –Indianàpolis–l’any 2016, un pilot, doncs, molt experimentat. També serà rival l’equip Andretti, amb Colton Herta com a líder de l’equip. No s’ha d’oblidar l’equip Penske, que té l’actual campió de la categoria, Will Power, a més d’un veterà com Josef Newgarden.

La temporada 2023 de l’IndyCar està a punt de començar i els equips preparen els seus cotxes per a una competició molt igualada. Palou, tranquil, amb un pla molt clar tant a l’Indy com a la fórmula 1, té els seus objectius ben marcats: ser bicampió de la Indy Car i guanyar a Indianàpolis.

EL PROTAGONISTA

Aquesta temporada també faré coses de fórmula 1, però, ara mateix, estic molt ben enfocat en la Indy Car
Indy Car 2023
St. Petersburg (Florida) 5 de març
Texas 2 d’abril
Long Beach 16 d’abril
Alabama 30 d’abril
Indianapolis GMR 13 de maig
Indy 500 28 de maig
Detroit 4 de juny
Road Amèrica 18 de juny
Mid-Ohio 2 de juliol
Toronto 16 de juliol
IndyCar 250 (Iowa) 22 de juliol
IndyCar 350 (Iowa) 23 de juliol
Nashville 6 d’agost
Gallagher GP (Indiana) 12 d’agost
Illinois 27 d’agost
Portland 3 de setembre
Laguna Seca 10 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)