Fórmula 1

Verstappen i Red Bull dominen i Alonso torna al podi

El pilot neerlandès guanya sense complicacions el GP de Bahrain, amb Sergio Pérez segon. L’asturià acaba tercer gràcies als problemes de Ferrari

La primera cursa de la temporada 2023 de la Fórmula 1 ha acabat de la mateixa manera que l’any passat, però amb una sensació completament diferent. Una vegada més, els Red Bull han estat els millors a la pista i Max Verstappen s’ha emportat sense complicacions la victòria al GP de Bahrain al circuit de Sakhir.

Darrere del pilot neerlandès, ha finalitzat el seu company d’equip, Sergio Pérez. El mexicà sí ha lluitat una mica més que el seu company. I és que Checo ha perdut la posició a la sortida davant Charles Leclerc, recuperant-la a l’equador de la cursa. Precisament parlant del monegasc, s’ha convertit en la primera gran retirada de la temporada després d’aturar el cotxe a 16 voltes per acabar.

Acompanyant els pilots de l’escuderia de Milton Keynes, ha acabat, sense cap mena de dubtes, la gran sorpresa, Fernando Alonso amb Aston Martín. Això sí, l’asturià no ha tingut una cursa senzilla. A la sortida, el seu company d’equip, Lance Stroll, l’ha tocat, tot i que no l’ha afectat molt. Així i tot, ha acabat perdent les posicions davant els Mercedes.

No obstant això, gràcies al bon ritme de cursa, una bona estratègia i un gran pilotatge amb maniobres sensacionals, el bicampió del món ha arribat fins al podi, confirmant que l’equip verd és la gran sorpresa de la temporada.

Fora del podi, ha acabat Carlos Sainz, que salva els mobles en una cursa de Ferrari per oblidar completament després de la retirada de Leclerc, principalment causat pels problemes de degradació.

Completant el Top-5, ha arribat Lewis Hamilton, que no ha pogut passar al pilot madrileny. El company d’Alonso a Aston Martín, Lance Stroll, finalitza sisè, el Mercedes de Russell setè, un bon Valtteri Bottas és vuitè, l’Alpine de Gasly (amb volta ràpida inclosa) a la novena i Alexander Albon completa el Top-10 de la classificació de la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)