Fórmula 1

Londres, interessat en la construcció d’un original circuit urbà de Fórmula 1

La capital britànica està en conversacions per la proposta d’una cursa al districte de Docklands, amb canvis en àrees com el ‘pitlane’ o les graderies

La capital del Regne Unit, Londres, estaria interessada a tenir una cursa de Fórmula 1, gràcies a la construcció d’un circuit urbà al voltant del districte de Docklands, al sud-est de la ciutat britànica, segons ha confirmat diversos portals web especialitzats en el món del motor. A més, aquestes informacions apunten que tot formaria part de la reconstrucció de la zona, la qual seria feta per inversors privats.

En total, seria 250 milions de lliures, diners els quals s’utilitzarien per a la construcció de plataformes flotants que ajudarien en aspectes com l’aforament, que arribaria als 95.000 espectadors, hotels o restaurants, entre d’altres. No només això, sinó que hi hauria instal·lacions d’oci a peu de pista, a banda del pitlane, el qual s’ubicaria a la plataforma de càrrega i del primer pis del centre de convencions ExCel, en el qual ja se celebren curses, concretament de la Fórmula E.

Gràcies a això, podria col·locar-se una graderia entre la pista i el pitlane, a la recta principal. Pel que fa al circuit, aquesta pista tindria una longitud de 5,8 kilòmetres, amb 22 corbes, un temps estimat d’1:42 i una velocitat mitjana de 204 kilòmetres per hora. El projecte es troba en la seva fase inicial. S’espera que s’aprovi en els pròxims 12 mesos i que es pugui construir en uns 2 anys. És a dir, que el circuit podria estar a partir de l’any 2026. Per això, els organitzadors han mantingut conversacions amb les diferents parts implicades (Liberty Media, l’Ajuntament de Londres o el grup mediambiental LDN Collective, entre altres). Parlant d’aquest últim, el seu director general, Max Farell, mostra interès per aquest projecte.

“Hem parlat les propostes amb l’Autoritat del Gran Londres, que està desenvolupant una estratègia hídrica i un marc de planificació amb l’Ajuntament de Newham, amb què esperem assolir un acord. Sabem que la Fórmula 1 està interessada a albergar un gran premi a Londres i hem dissenyat una pista que compleix tots els seus requisits i normatives”, van ser les paraules de Farell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)