MotoGP

Marc Márquez és tercer en la primera cursa a l’esprint, que guanya Bagnaia

Maverick Viñales acaba cinquè i Aleix Espargaró ocupa el sisè lloc en el circuit de Portimão

Marc Márquez (Honda) ha pujat a la tercera posició del podi en la primera cursa a l’esprint de MotoGP de la història que s’ha disputat en el GP de Portugal. El primer guanyador en aquesta nova modalitat de curses ha estat Francesco Bagnaia (Honda), l’actual campió mundial.

El cerverí ha sortit des de la primera plaça de la graella, però no ha pogut resistir l’empenta de les Ducati i en les primeres voltes ha baixat fins la cinquena plaça. El seu instint de guanyador ha fet en dues ocasions aprofités les errades dels seus rivals i en l’última volta ha retornat al tercer lloc i ha pujat al podi, sumant els primers punts pel mundial. Maverick Viñales (Aprilia) ha finalitzat en el cinquè lloc, per davant del seu company d’equip Aleix Espargaró. Àlex Márquez (Ducati) ha acabat novè i ha tancat les posicions de punts, mentre que Àlex Rins (honda) ha ocupat la tretzena plaça.

Marc Márquez i la seva Honda havien aconseguit hores abans una posició preferent espectacular en el darrer instant i sortiran des de la primera posició en la en la cursa de demà en el GP de Portugal. El gran registre d’1:37.226 ha sigut un nou rècord absolut del circuit de Portimão, i ha superat per 64 mil·lèsimes el temps del campió mundial Francesco Bagnaia i la seva Ducati. Marc Márquez havia passat per la Q1, i ja ha fet el millor temps d’1:37.970, que llavors també era un nou rècord. És la pole numero 92 del vuit vegades campió mundial.

Jeremy Alcoba (Kalex) sortirà des de la sisena posició en la cursa de demà de Moto2, mentre que Albert Arenas (Kalex) ocuparà la setena plaça en la graella. El tortosí i el gironí s’han quedat a cinc dècimes del millor temps que ha marcat el txec Filic Salac (Kalex), que ha aconseguit la primera posició preferent de la seva carrera. El rubinenc Jordi Torres (Kalex), que substitueix Izan Guevara que està lesionat, ocuparà el lloc 26 a la graella.

En Moto3 el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavi Artigas ha finalitzat la qualificació en la setena posició a set dècimes del japonès Ayumu Sasaki (Husqvarna) que ha fet la quarta pole de la seva vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)