Fórmula 1

Verstappen comença el cap de setmana d’Austràlia al capdavant de la classificació

El pilot neerlandès ha estat el més ràpid a la primera sessió i ha avantatjat en una dècima a Fernando Alonso, qui ha estat el més ràpid a la segona sessió sota la pluja

Max Verstappen (Red Bull) ha començat el cap de setmana amb el temps més ràpid en la primera jornada d’entrenaments del GP d’Austràlia, les quals han estat condicionats per la pluja a la segona sessió d’entrenaments. El neerlandès ha fet un 1:18:790 i ha avantatjat en una dècima a Fernando Alonso (Aston Martín), 4 dècimes sobre Lewis Hamilton (Mercedes), mig segon sobre Sergio Pérez (Red Bull), el qual s’ha situat a la mateixa dècima que Charles Leclerc (Ferrari), qui ha completat el Top-5.

“Tranquil·litat” abans de la tempesta

La primera sessió d’entrenaments lliures ha estat l’única part de la jornada amb rodes de sec. Per tant, els temps més ràpids s’han marcat en aquesta sessió. Això sí, la sessió també ha estat marcada per dues banderes vermelles i unes quantes sortides de pista, com la de Max Verstappen, qui ha fet una virolla en el revolt número 4, sense majors complicacions.

Qui també ha fet una virolla i ha sortit pitjor parat ha estat Yuki Tsunoda (Alpha Tauri). El japonès s’ha sortit al primer revolt i els sots que hi ha a la grava han fet elevar el cotxe del nipó, generant una de les dues banderes vermelles de la sessió. L’altra bandera vermella l’ha causat Logan Sargeant (Williams), el qual se l’ha apagat la unitat de potència del seu cotxe pocs minuts abans d’acabar la sessió.

Però no han estat els únics que han patit problemes. En general, han estat la majoria els que s’han sortit de pista, destacant a Kevin Magnussen (Haas), qui s’ha sortit de pista en diverses ocasions. També ha estat un problema el tràfic, amb molts pilots queixant-se d’aquests problemes. Al final de la sessió, Verstappen ha estat el més ràpid, seguit d’un sorprenent Hamilton a mig segon, Pérez, Alonso i Leclerc.

Alonso mana sota la pluja

La segona sessió ha tingut una única protagonista: la pluja. La tempesta ha impedit veure temps més ràpids. Això sí, la sessió ha iniciat amb rodes de sec i així és com Fernando Alonso ha fixat el temps en un 1:18:887, temps que li ha servit per col·locar-se al capdavant de la classificació. L’igual que la primera sessió, hi ha hagut algunes sortides de pistes de pilots com Lando Norris (McLaren) o el mateix Alonso. A més, el tràfic ha continuat, tot i que això s’ha parat quan ha arribat la pluja.

Amb uns 15 minuts de sessió, els pilots han volgut provar les condicions, però sense millorar els temps. Això tampoc ha evitat alguns problemes, com és el cas de Lance Stroll (Aston Martín) i el mateix Hamilton. Finalment, el temps més ràpid ha estat Alonso, seguit de Charles Leclerc, a 4 dècimes i mitjà, Verstappen, a sis dècimes i George Russell (Mercedes) i Carlos Sainz (Ferrari) a unes 8 dècimes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)