Fórmula 1

La Fórmula 1 introdueix una nova qualificació per als caps de setmana a l’esprint

Aquestes sessions tindran el nom de ‘Sprint-Shootout’, seran els dissabtes al matí i serviran per a definir la graella per a la cursa de la tarda

La Fórmula 1 ha anunciat un canvi per als caps de setmana on hi ha la sessió a l’esprint a partir del GP de l’Azerbaidjan, que se celebrarà aquest cap de setmana. La màxima categoria de l’automobilisme tindrà una nova qualificació per a formar la graella de sortida per a la cursa curta. Aquesta nova sessió s’anomenarà ‘Sprint-Shootout’, que tindrà lloc els dissabtes prèviament a la cursa curta. En la resta del cap de setmana, es mantindrà de la mateixa manera, amb l’única diferència que la qualificació del divendres servirà per a definir la graella de sortida de la cursa principal durant la jornada del diumenge.

El format de la sessió serà el següent: com també succeeix a les qualificacions de cada cap de setmana, hi haurà tres sessions, la SQ1, SQ2 i SQ3 (Sprint Qualifying 1, 2 i 3), les quals duraran 12, 10 i 8 minuts, respectivament. Les dues primeres rondes serviran per a eliminar els cinc pitjors temps i tots els pilots hauran d’utilitzar obligatòriament els neumàtics mitjos, mentre que a l’última ronda de la qualificació serà per a veure els 10 primers de la graella per a la cursa a l’esprint i s’utilitzarà el neumàtic tou.

Específicament en el cas de Bakú, aquesta sessió serà a partir de les 10:30 del matí. Cinc hores després, a les 15:30, serà la cursa a l’esprint, la qual no tindrà cap incidència en la cursa del diumenge i repartirà punts per als 8 punts. No serà l’únic cap de setmana que veurem aquest format, ja que hi haurà 5 proves que comptaran amb aquest format. Aquestes són: el GP d’Àustria (Red Bull Ring, 30 de juny-2 de juliol), GP de Bèlgica (Spa-Francorchamps, 28-30 de juliol), GP de Qatar (Losail, 6-8 d’octubre), GP dels Estats Units (Austin, 20-22 d’octubre) i el GP de Brasil (Interlagos, 3-5 de novembre).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)