Més motor

Alex Palou finalitza cinquè en una desafortunada cursa a Alabama

El català s’ha vist perjudicat pels incidents i estratègies en una cursa que ha guanyat Scott McLaughlin (Penske)

Alex Palou (Chip Ganassi) ha finalitzat en la cinquena posició en el Gran Prix of Alabama, en el circuit Barber Motorsports Park, a Birmingham (Alabama), en una cursa que s’ha emportat Scott McLaughlin (Penske), seguit de Romain Grosjean (Andretti) i de Will Power (Penske). Partint des de la segona posició, el català s’ha vist perjudicat per l’estratègia i els incidents per no pujar al podi. Així i tot, aquest resultat el manté tercer al campionat, darrere de Marcus Ericsson (Chip Gnassi) i Patricio O’Ward (McLaren).

A la sortida, Palou ha mantingut la segona posició sense gaires complicacions i, junt amb Grosjean, s’han intentant escapar de la resta del grup, mentre que a la part mitjana del grup es barallaven. No obstant això, pilots com O’Ward o Scott Dixon (Chip Ganassi) han aconseguit agafar el ritme del català i el francès. Les voltes han anat passant, però la situació continuava sent la mateixa.

Les primeres aturades han començat a partir de la volta 13, però el pilot de Chip Ganassi no s’ha aturat fins a la volta 30, degut a l’estratègia que tenia. Unes voltes més tard, Sting Ray Rob (Dale Coyne) s’ha quedat aturat, provocant una situació de bandera groga, la qual han aprofitat pilots amb una estratègia més agressiva per aturar, cosa que ha perjudicat a Palou.

En la rellançada, Christian Lundgaard (Rahal), un dels pilots que havia aturat abans del període de bandera groga, ha avançat a Palou per la quarta posició. Així i tot, el barcelonès s’ha enganxat a aquest grup, sense pressionar molt les seves rodes, amb l’objectiu de només fer una aturada més.

Arribant a la volta 60, les aturades han tornat a cobrar protagonisme, amb pilots com O’Ward o Grosjean aturant-se. Una volta més tard que el mexicà i el francès, ha aturat Palou que, afortunadament, ha aconseguit passar a Lundgaard. Mentrestant, al capdavant, Grosjean i Scott McLaughlin han lluitat per la primera posició, amb el francès com a guanyador.

Després de les últimes aturades, Palou ha caigut a la cinquena posició, després d’una bona aturada de Power. Amb menys de 20 voltes de cursa, McLaughlin ha avançat a Grosjean pel lideratge. Mentrestant, Palou s’ha apropat a O’Ward per a lluitar per la quarta posició. No obstant això, en les últimes voltes, ha desistit en l’intent d’atacar al pilot mexicà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)