Més motor

Punt a punt cap al títol

Motor. Àlex Palou ha ampliat considerablement l’avantatge en l’IndyCar en sumar la tercera victòria en les últimes quatre curses. S’han disputat vuit grans premis i en queden nou

La tercera victòria en les últimes quatre curses i segona de manera consecutiva en el campionat de l’IndyCar ha deixat Àlex Palou amb un còmode avantatge de 74 punts en la primera posició de la general. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor, de l’equip Chip Ganassi, està en un bon moment de forma i en una gran ratxa de resultats, que l’estan apropant a guanyar el seu segon títol després del de l’any 2021. El pilot català considera que encara és molt aviat per parlar del títol de campió: “Això és l’IndyCar, hem fet un gran resultat, però aquí mai saps quan un altre pilot pot tenir una ratxa similar, així que s’ha d’anar cursa a cursa abans de començar a pensar en el títol.”

Àlex Palou va sumar 51 punts amb la seva victòria en el GP del Road America de diumenge i va arribar als 324 després de les vuit primeres curses. Quan encara queden nou proves per disputar, té 74 punts d’avantatge respecte al suec Marcus Ericsson i 81 enfront el nord-americà Josef Newgarden. La quarta posició l’ocupa el mexicà Pato O’Ward, que està a 98 punts, els mateixos que el neozelandès Scott Dixon.

De fet Àlex Palou té més d’una cursa de marge, ja que el màxim que un pilot pot sumar en un gran premi són 54 punts, 50 de la victòria, 1 per fer la pole, 1 per liderar la cursa i 2 per ser el que més voltes ha liderat en la cursa. En les 500 milles d’Indianapolis la qualificació té més valor en ser especial i se sumen 12 punts per fer la pole. Quan Àlex Palou va guanyar el seu títol de l’IndyCar el 2021 mai va arribar a tenir un avantatge tan clar en el campionat, i fins i tot no era el líder a falta de tres curses, i va ser campió en el darrer gran premi.

Un gran equip

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor va voler deixar clar després d’aquesta victòria que gran part del seu resultat va ser gràcies a l’equip: “Ha sigut un cap de setmana increïble. Estic superfeliç. L’equip m’ha donat la victòria en les aturades en el box.” Àlex Palou va recordar que va fer malbé el cotxe en la segona sessió d’entrenaments, que en una hora i mitja els mecànics el van reparar i va poder disputar la qualificació, arribar al Fast 6 –els sis més ràpids en què es decideix la pole– i aconseguir el tercer lloc de la graella. “Va ser una gran errada més en els segons entrenaments, van tornar a posar el cotxe a la pista, i anava millor. Tinc un equip increïble al meu darrere”, va explicar.

Àlex Palou va sumar la seva setena victòria en l’IndyCar. L’any del títol, el 2021, va guanyar tres curses, la temporada passada només en va sumar una i enguany n’acumula tres en les vuit curses que s’han disputat. La pròxima cursa en què se superarà la meitat del campionat es farà el 2 de juliol al Mid-Ohio.