MotoGP

Marc és tercer a l’esprint

Motor. El cerverí destaca en el GP de l’Índia, que debuta en el mundial de MotoGP, fa el segon podi en la cursa ràpida de dissabte i sortirà sisè en la cursa de gran premi d’avui

Marc Márquez i la seva Honda van fer una gran cursa a l’esprint en el GP de l’Índia i van finalitzar en la tercera plaça del podi. Aquest és el segon podi del cerverí en una cursa ràpida de dissabte, el primer va ser en la primera prova a Portugal. La victòria va ser per al madrileny Jorge Martín, que va dominar des de l’inici i va superar per més d’un segon Francesco Bagnaia. En el primer revolt hi va haver dues caigudes amb cinc pilots implicats, entre ells Pol Espargaró. Marco Bezzecchi va poder continuar, va fer una gran remuntada i va acabar cinquè. Maverick Viñales va ser el vuitè, mentre que el seu company d’equip Aleix Espargaró va anar per terra a tres voltes del final quan ocupava el dotzè lloc.

Lesió d’Àlex Márquez

El cerverí no va disputar la cursa a l’esprint, ja que els serveis mèdics del mundial van confirmar que té tres costelles fracturades després de la caiguda en la Q1. Àlex Márquez té fracturades les costelles sis, set i vuit del costat esquerre. El pilot de Ducati va caure en les últimes voltes de la Q1, quan ja havia fet el temps per passar a la Q2. El van portar al centre mèdic del circuit i després a l’hospital. El mateix pilot va confirmar després que serà baixa amb vista al proper gran premi del Japó.

Marco Bezzecchi va fer la posició preferent en l’estrena d’aquest gran premi en el mundial. L’italià va marcar un temps d’1:43.947 i va aconseguir la seva tercera pole de l’any al superar per 43 mil·lèsimes el madrileny Jorge Martín. Marc Márquez va caure en els primers minuts de la Q2, però es va refer i va aconseguit la sisena posició de la graella. Maverick Viñales i Aleix Espargaró sortiran des de la novena i desena posició, respectivament.

Dixon fa la posició preferent en Moto2

L’anglès Jake Dixon va fer la seva segona posició preferent de l’any en Moto2 amb 2:01.924 , i sobre una pista mullada, va superar per només 32 mil·lèsimes el líder del mundial, el murcià Pedro Acosta. Jeremy Alcoba sortirà catorzè. Albert Arenas sortirà des de la 29a i última posició. Encara està molt adolorit de la caiguda i la lesió a l’espatlla esquerra del GP de San Marino de fa dues setmanes. La Q2 de Moto3 es va haver d’ajornar més de mitja hora, ja que just abans de començar va caure un diluvi i va deixar la pista impracticable. Quan van poder sortir, amb la pista mullada, el valencià Jaume Masià va fer la pole amb 2:09.336, la quarta de l’any i segona seguida. Va superar per set dècimes l’italià Matteo Bertelle. Xavi Artigas (CFMoto) continua amb problemes i sortirà des del 23è lloc.