MotoGP

Un mundial més ajustat

MotoGP. Bagnaia, el líder de la general, cau; Martín, el segon, acaba segon, i Bezzecchi, que és tercer, suma un nou i clar triomf en el GP de l’Índia

La general del mundial de MotoGP es va ajustar força després de la caiguda de Francesco Bagnaia, el líder, en el GP de l’Índia. La victòria de Marco Bezzecchi –tercer de la general– el va apropar fins als 44 punts, mentre que el segon lloc en la cursa de Jorge Martín, que és segon en la general, el va situar a només 13 punts del campió mundial. La tercera victòria de l’any de Marco Bezzecchi en la màxima categoria va ser molt clara i va superar per més de vuit segons i mig el madrileny. Jorge Martín va mantenir una gran lluita per la segona plaça amb Francesco Bagnaia, fins que l’italià va caure a vuit voltes del final, just quan s’havia situat segon. En les últimes voltes el madrileny va lluitar per la segona plaça amb el recuperat Fabio Quartararo, que va acabar tercer a només dues dècimes.

Maverick Viñales va sortir de la pista en el segon revolt i va baixar fins a la vintena i última posició. Va començar a remuntar i va ser vuitè. El novè lloc va ser per a Marc Márquez, que en les voltes inicials va lluitar pels primers llocs, va caure quan anava quart i després es va recuperar i va acabar entre els 10 primers. Pol Espargaró va ser tretzè, mentre que el seu germà Aleix es va retirar a 10 voltes del final per problemes mecànics quan ocupava la setena posició.

Empat a punts en Moto3

Jaume Masià va aconseguir una gran victòria, la segona de la temporada, i això li va permetre atrapar el líder del mundial de Moto3. El valencià suma 174 punts, els mateixos que l’alacantí Daniel Holgado (KTM), que va sortir divuitè i va acabar quart. Daniel Holgado manté el lideratge perquè té tres victòries i Jaume Masià, dues. La tercera posició és per al japonès Ayumu Sasaki a només un punt, 173.

Des de les primeres voltes, Jaume Masià i Ayumu Sasaki es van escapar, però el japonès va tenir problemes de pneumàtics, va cedir i va ser atrapat pels seus perseguidors. En els darrers revolts, Ayumu Sasaki va tocar amb el seu company d’equip Collin Veijer, que va caure, i ell va perdre la segona posició i la possibilitat de situar-se líder. El seu compatriota Kaito Toba va ser segon. Xavier Artigas va finalitzar en una bona dotzena posició després de sortir des de la 22a plaça.

Remuntada d’Arenas, i caiguda i sanció d’Alcoba

Albert Arenas va protagonitzar una bona remuntada en Moto2 i va finalitzat en una gran 14a posició, dins dels punts, després de sortir des de la 29a plaça de la graella. El gironí, que encara té dolor a l’espatlla esquerra, va fer bons avançaments i també va aprofitar les caigudes que hi va haver. En el primer revolt, Jeremy Alcoba va provocar una caiguda múltiple, amb cinc pilots implicats, i es va mostrar la bandera vermella. El tortosí va ser sancionat amb una long lap per conducció irresponsable, però no la va fer en el seu moment i va ser sancionat amb una altra. Jeremy Alcoba va tornar a caure quan feia la segona long lap i va abandonar. Pedro Acosta (Kalex) va guanyar la seva sisena cursa de la temporada i va ampliar el seu avantatge com a líder del mundial. El murcià va dominar des de l’inici una cursa amb incidents, caigudes i una bandera vermella en la primera volta. Va superar per més de tres segons i mig Tony Arbolino, que va tornar al podi després d’un seguit de mals resultats.