MotoGP

Remuntada de líder

MotoGP. Bagnaia guanya en el GP d’Indonèsia i recupera el lideratge que va perdre dissabte. Viñales fa una cursa sòlida i acaba en un gran segon lloc

Francesco Bagnaia va fer una doble remuntada en la cursa del gran premi d’Indonèsia, ja que sortint des de la tretzena posició va aconseguir la victòria, i això, conjuntament amb la caiguda de Jorge Martín, li va permetre remuntar els 7 punts de desavantatge que tenia respecte al madrileny, a qui ara supera per 18 en la general del mundial de MotoGP. L’italià, l’actual campió mundial, va trencar la dinàmica negativa i va tornar al més alt del podi, un lloc que no ocupava des del mes d’agost en el GP d’Àustria. Maverick Viñales va ser segon per tercer cop aquest any.

Jorge Martín, que s’estrenava com a líder de la màxima categoria després de guanyar la cursa a l’esprint de dissabte, va fer una gran sortida i es va situar al davant seguit de Maverick Viñales. Francesco Bagnaia va remuntar des de la tretzena plaça de la graella i en cinc voltes ja estava lluitant per les places de podi. A quinze voltes del final –la cursa era a 27–, Jorge Martín va anar per terra quan era líder de manera clara. Francesco Bagnaia, que anava tercer, va decidir atacar Maverick Viñales, que havia heretat el primer lloc, el va superar a vuit voltes del final, i va gestionar bé l’avantatge. El rosinc va començar a tenir problemes de pneumàtics i es va haver de defensar dels atacs de Fabio Quartararo, que es va situar tercer. Tot i això, Viñales es va anar apropant a Francesco Bagnaia i en la darrera volta va intentar lluitar pel triomf, però es va quedar en el segon lloc a tres dècimes de l’italià, mentre que el francès va ser tercer a quatre dècimes.

Àlex Rins, que tornava a disputar una cursa de gran premi després de la seva lesió, va tenir una bona actuació i va acabar novè, just davant d’Aleix Espargaró, que en les primeres voltes va estar en el grup dels primers i després va anar cedint terreny fins acabar en el desè lloc. Pol Espargaró va caure en la segona volta i Marc Márquez va anar per terra en la setena.

La primera de Moreira

Diogo Moreira va sumar la seva primera victòria en Moto3 en imposar-se en una cursa molt disputada en què els quatre primers van entrar a meta en menys de dues dècimes, i vuit, en menys de vuit dècimes. El brasiler va superar per una dècima a la línia de meta el colombià David Alonso. En la lluita per la general, Jaume Masià va acabar sisè i va ampliar el seu marge, ja que el segon, Ayumu Sasaki, va tenir problemes i no va puntuar i Dani Holgado, el tercer, va ser sancionat dues vegades quan estava lluitant per la victòria i va ser catorzè. Xavier Artigas sempre va estar a la part de darrere i va ser dinovè.

Domini i setè triomf de Pedro Acosta en Moto2

Pedro Acosta va dominar totalment la cursa de Moto2 al circuit de Mandalika i va aconseguir la seva setena victòria de la temporada. El murcià, el líder de la general, va trobar una mica de resistència en Arón Canet en les primeres voltes, però quan es va escapar va saber controlar la cursa i el seu rival sense problemes. Arón Canet, que havia fet la pole, va mantenir la segona plaça i va sumar el seu dissetè podi en la categoria, sense cap victòria. Albert Arenas va fer una bona sortida i es va situar desè en la primera volta, però després va anar perdent llocs a poc a poc, i tres voltes després ja era dissetè. El gironí va lluitar pels punts i va acabar quinzè, el darrer que puntua. Jeremy Alcoba va fer caure dos pilots en el primer revolt i va ser sancionat amb dues long lap per conducció irresponsable. Va anar a parar a la cua de la classificació i al final va acabar en el vintè lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)