MotoGP

Zarco suma la seva primera victòria en MotoGP a Phillip Island

Martín domina 26 voltes, però els pneumàtics no resisteixen, és cinquè i està a 27 punts de la general de Bagnaia, que acaba segon

Johann Zarco (Ducati) ha aconseguit la seva primera victòria en MotoGP en un GP d’Austràlia que ha tingut una última volta espectacular. El francès no guanyava des de l’any 2016 en Moto2. La cursa de gran premi, de 27 voltes, que s’ha disputat avui per les previsions meteorològiques de demà ha estat dominada per Jorge Martín (Ducati) durant 26 voltes i ha arribat a tenir més de tres segons d’avantatge. El pneumàtic tou de darrera no ha aguantat en la darrera volta, el madrileny ha estat superat per quatre pilots i ha acabat cinquè. Francesco Bagnaia (Ducati), que ha estat sempre entre els cinc primers, ha demostrat en l’última volta que vol revalidar el títol, ha atacat i ha entrat a meta en la segona posició. Ara té 27 punts de marge sobre Jorge Martín en la general. Fabio di Giannatonio (Ducati) ha acabat tercer i ha pujat al podi per primer cop.

El millor català ha estat Aleix Espargaró (Aprilia) en la vuitena plaça, mentre que Àlex Márquez (Ducati) ha acabat novè i Maverick Viñales (Aprilia) onzè. Marc Márquez (Honda) ha arribat a estar cinquè en les primeres voltes, però després també ha tingut problemes amb els pneumàtics i ha acabat quinzè. Pol Espargaró (KTM) ha ocupat el divuitè lloc.

Àlex Rins no ha disputat la qualificació ni la cursa, ja que va notar molt de dolor en el peroné –que li van operar fa uns mesos–, en els entrenaments i amb l’equip van decidir fer-se proves per veure d’on venia el dolor.

Canvi d’horaris

Els horaris de les curses de diumenge s’han avançat una hora respecte a l’horari que estava previst per les previsions meteorològiques. Així la de Moto 3 es disputarà a la una de la matinada, la de Moto2 a la dues i deu minuts, i la cursa a l’esprint de MotoGP a les quatre de la matinada.

Fermín Aldeguer (Boscoscuro) ha estat el més ràpid en la qualificació de Moto2 amb 1:31.888, i ha tret tres dècimes al segon, Aron Canet (Kalex). Albert Arenas (Kalex) sortirà des de la catorzena posició, mentre que Jeremy Alcoba (Kalex) s’ha quedat a la Q1 i ocuparà el dinovè lloc a la graella.

En Moto3 la posició preferent ha estat pel japonès Ayumu Sasaki (Husqvarna) amb 1:36.539 que ha superat per una dècima l’australià Joel Kelso (CFMoto). Xavier Artigas (CFMoto) sortirà des de la 27a i última posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)