MotoGP

Primera victòria de Zarco en el mundial de MotoGP

Motor. Martín domina, els pneumàtics no aguanten i en l’última volta del GP d’Austràlia passa del primer al cinquè lloc. Bagnaia, segon, és més líder

Després de 7 anys, de 120 curses i de 20 podis en MotoGP, Johann Zarco va aconseguir la seva primera victòria en la màxima categoria del motociclisme. El francès va guanyar el GP d’Australià a l’emblemàtic circuit de Phillip Island després d’una cursa en què va anar de menys a més i en què es va situar primer en una darrera volta emocionant i espectacular. Johann Zarco no guanyava des de l’any 2016 en Moto2, quan es va imposar a Xest.

Les previsions meteorològiques previstes per avui, amb molt de vent, van fer que la cursa llarga –27 voltes–, es disputés ahir. Jorge Martín, que havia fet la pole, va dominar durant 26 voltes i va arribar a tenir més de tres segons d’avantatge. Va arriscar en l’elecció del pneumàtic al posar-ne un de tou al darrere, i no va aguantar. En la darrera volta el madrileny va ser atrapat i superat per quatre pilots i va ser cinquè.

Francesco Bagnaia que va estar sempre entre els cinc primers i portava un pneumàtic mitjà al darrere, va demostrar en l’última volta que volia revalidar el títol, va atacar i va entrar a meta en segona posició, tot ampliant el seu avantatge en la general. Fabio di Giannatonio va ser tercer després de fer una gran cursa i va pujar al podi de MotoGP per primer cop.

El millor català a la línia de meta va ser Aleix Espargaró, que va perdre posicions en les primeres voltes i va acabar en la vuitena plaça, mentre que Àlex Márquez va entrar just al seu darrere, novè, i Maverick Viñales va ser onzè. Marc Márquez va fer una bona sortida i va lluitar amb els millors en les primeres voltes, arribant a situar-se cinquè. També havia posat un pneumàtic tou al darrere i això li va portar problemes, va anar perdent posicions i va ser quinzè, l’últim a puntuar. Pol Espargaró va ocupar el divuitè lloc. Àlex Rins no va disputar la qualificació ni la cursa, ja que va notar molt de dolor al peroné –intervingut fa uns mesos–, en els entrenaments i amb l’equip van decidir fer-se proves per veure d’on venia el dolor.

ELS CATALANS

Aleix Espargaró és el millor amb el vuitè lloc i Rins és baixa pel fort dolor al peroné