Ral·lis

Arriba el 20è ral·li Costa Brava Històric

El ral·li de regularitat per a vehicles clàssics i històrics arrenca dijous a Palamós

La platja de Sant Esteve de la Fosca ha estat el marca de la presentació de la vintena edició del ral·li Costa Brava Històric, que es disputarà entre demà dijous i diumenge. Hi participaran 132 equips, la xifra més alta des que la prova té la seva base a Palamós. La prova tindrà tres etapes, amb un global de 1.000 quilòmetres de recorregut i que inclouran 20 trams de regularitat. Les sortides d’etapa es duran a terme dijous a partir de les 18 h, divendres a partir de les 15 h i dissabte a les 15:30h. Diumenge al matí (11h) hi haurà el lliurament de premis.

Per segon any consecutiu, el ral·li bat tots els rècords d’ençà que es disputa amb base a Palamós. 132 equips vinguts d’una desena de països europeus, a més de l’Argentina, formen una de les millors llistes d’inscrits en els vint anys d’història de la prova.

Entre els participants internacionals, destaca la presència dels campions europeus de 2022, Patrick Lambert/Yves Noelanders (BMW 2002 Ti) i de 2021, Stanislaw Postawka/Anna Postawka (FSO Polski Fiat 125P), que intentaran superar els vigents vencedors del ral·li, els belgues Yves Deflandre / Patrick Lienne (Porsche 911), els únics que han estat capaços de batre als equips locals en l’última dècada. Entre els catalans, hi ha equips com Juan Pedro García / Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth), Joan Pedragosa / Josep Beltri (BMW E21), Eduard Poveda / Joan Jordán (VW Golf GTI) o Josep Maria Vidal / Miquel Molist (Autobianchi A112 Abarth), tots ells amb podis o victòries en edicions passades de la prova.

Més dones

Les dones tindran més protagonisme que mai en el XX Rally Costa Brava Històric by Motul, amb la presència de 12 dones pilot i 36 dones copilot.

Un any més, a les activitats purament competitives se sumarà un interessant programa d’activitats paral·leles, amb un village on es podrà provar els simuladors de conducció, o bé amb la rua dels vehicles del ral·li pels carrers del centre de Palamós, prevista per al dissabte al migdia.

El parc tancat continua sent en ple Passeig del Mar de Palamós, fet que permet que un nombrós públic s’acosti a cadascuna de les sortides d’etapa, pugui passejar al voltant dels participants del ral·li i es faci fotos amb els seus cotxes i motos preferits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)