MotoGP

Quart doblet de Martín

Motor. El madrileny completa amb dues victòries el GP de Tailàndia i retalla diferències en la general amb Bagnaia, que acaba segon en la cursa de gran premi. Aleix Espargaró és cinquè

Per quarta vegada en aquesta temporada, Jorge Martín va aconseguir el doblet en un gran premi, amb la victòria en l’esprint de dissabte i amb el triomf en la cursa llarga de diumenge. El madrileny es va imposar en la cursa de gran premi del GP de Tailàndia i va signar el doblet, tal com havia fet anteriorment a Alemanya, San Marino i el Japó. Amb aquest triomf, Jorge Martí va sumar la seva quarta victòria de l’any en les curses de gran premi i es va apropar una mica més a Francesco Bagnaia en la general i ara està a 13 punts.

L’italià, el campió mundial, va pujar a la segona plaça del podi tot i entrar tercer a meta, ja que Brad Binder va sortir dels límits de la pista en l’última volta, va ser sancionat amb la pèrdua d’un lloc i va baixar de la segona a la tercera plaça. Aquests tres pilots van protagonitzar una gran lluita en les darreres voltes i el sud-africà es va arribar a situar en la primera posició a cinc voltes del final, mentre que l’italià va intentar fer un doble avançament que no va culminar per ben poc. Jorge Martín va saber controlar els seus rivals i assegurar el seu primer lloc.

Aleix Espargaró, que sortia tercer de la graella, va perdre posicions en l’inici de la prova i al final va saber remuntar fins a la cinquena plaça, mentre que Marc Márquez va mantenir un duel molt interessant amb el granollerí, amb diversos avançaments, i després amb Fabio Quartararo, i va finalitzar setè. Pol Espargaró sempre va estar en els darrers llocs i va acabar divuitè. Maverick Viñales es va retirar a tres voltes del final per problemes en l’Aprilia, i Àlex Márquez va caure a 14 voltes per acabar quan anava en un gran tercer lloc.

Quart triomf d’Alonso

El colombià David Alonso va aconseguir la seva quarta victòria en Moto3 la temporada del seu debut, i es va emportar el trofeu al debutant de l’any. La cursa va ser molt disputada, cap pilot es va poder escapar i hi va haver molts canvis en les primeres posicions. El podi el van completar el japonès Taiyo Furusato i el neerlandès Collin Veijer, que van estar entre els tres primers per primer cop en la seva carrera. El líder del mundial, Jaume Masià, va acabar quart després de perdre la plaça del podi en l’últim revolt. El valencià va incrementar el seu avantatge en la general, perquè el seu màxim rival, el japonès Ayumu Sasaki, va caure en la segona volta en xocar amb David Muñoz, quan la moto del sevillà va perdre velocitat de cop al seu davant i no el va poder evitar. Xavier Artigas va estar en el grup principal, molt nombrós, i va acabar catorzè.

El títol d’Acosta en Moto2 ha d’esperar

Pedro Acosta tenia la primera oportunitat de guanyar matemàticament el títol mundial de Moto2, però no va ser possible i haurà d’esperar. El murcià, que va acabar segon, va ampliar una mica més el seu avantatge sobre Tony Arbolino, que va ser quart, i d’aquí a dues setmanes en el GP de Malàisia pot ser campió amb un cinquè lloc, encara que l’italià aconsegueixi la victòria. En la cursa de Tailàndia, el triomf va ser per a Fermín Aldeguer, que va dominar completament la cursa i va sumar la seva segona victòria de l’any. Albert Arenas va acabar en la setena plaça. El gironí sortia tercer, però en la primera volta va perdre posicions i va baixar fins a l’onzena plaça, i després va poder recuperar alguns llocs. Jeremy Alcoba va ocupar la tretzena plaça i també va estar en els punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)