MotoGP

Bagnaia, el campió

MotoGP. El pilot italià revalida el títol a Xest. El seu rival, Jorge Martín, cau en la cinquena volta i el campió, amb l’objectiu assolit, guanya la cursa

Francesco Bagnaia va revalidar el títol mundial de MotoGP, i ho va fer d’una manera inesperada i a meitat de la cursa per la caiguda del seu rival, Jorge Martín, en la cinquena volta del GP del País Valencià, a Xest . La lluita entre els dos candidats va durar pocs minuts i amb la caiguda del madrileny l’italià no necessitava ni tan sols acabar la cursa, però va continuar concentrat i va aconseguit la victòria, la setena de l’any.

Jorge Martín va cometre dues errades que el van portar a aquest dolorós desenllaç. Després d’una bona sortida es va situar segon just al darrere de Francesco Bagnaia, que havia sortit des de la pole per una sanció de tres llocs en la graella de Maverick Viñales en el warm up. En la segona volta el madrileny va intentar superar l’italià, però no va frenar bé, va anar llarg i va sortir de la pista, baixat a la vuitena posició. En el seu intent de remuntada va tocar per darrera Marc Márquez quan el va intentar superar i tots dos van anar per terra.

Trist comiat de Marc

Jorge Martín va perdre la possibilitat de lluitar pel títol mundial fins al final de la cursa i Marc Márquez, la possibilitat d’acomiadar-se d’Honda, on ha estat els últims onze anys, amb un bon resultat. Ho va fer amb una caiguda. Francesco Bagnaia va ser superat per les KTM de Brad Binder i de Jack Miller quan va saber que era el campió, però el sud-africà va sortir de la pista i va perdre posicions i l’australià va caure quan anava primer. L’italià va recuperar el primer lloc i es va emportar la victòria.

Aquesta és la cinquena temporada de Francesco Bagnaia, de 26 anys, en MotoGP –totes amb Ducati–, i en els tres últims anys en l’equip oficial ha estat un cop subcampió (2021) i dues vegades campió mundial (2022 i 2023). Aquest és el tercer títol mundial de l’italià, ja que va ser campió de Moto2 l’any 2018.

Àlex Márquez va ser sisè; Aleix Espargaró, vuitè i Maverick Viñales, desè. També van caure Àlex Rins i Pol Espargaró. El granollerí va tornar a pujar a la moto, va passar la meta i va puntuar.

ELS PROTAGONISTES

Ho he donat tot. Una pena, no haver guanyat el mundial, però estic content i feliç del resultat de subcampió
Jorge Martín
Ha sigut tot perfecte, guanyar la cursa i guanyar el mundial ha estat fantàstic. Estic en el setè cel
Francesco Bagnaia

Victòria d’Aldeguer en Moto2 i de Sasaki en Moto3

Fermín Aldeguer va tornar a demostrar que és el més fort en aquest final de temporada i va sumar la quarta victòria consecutiva i cinquena de l’any en Moto2. El campió mundial, Pedro Acosta, es va agafar la cursa amb calma i va ser dotzè. Albert Arenas va ocupar la desena plaça, mentre que Jeremy Alcoba va remuntar fins al quinzè lloc. Ayumu Sasaki va guanyar l’última cursa de l’any i es va assegurar el subcampionat mundial de Moto3. Va aconseguir la seva primera victòria de l’any. El campió mundial, el valencià Jaume Masià, no va entrar en cap lluita i va ser tretzè. Xavier Artigas va provocar una caiguda en el segon revolt, va ser sancionat amb dues long laps per conducció irresponsable i al final va ser dinovè.