Dakar

Dakar 2024

ALL1, l’equip amateur més gran de la història de la prova

ALL1, Dakar compartit

L’equip rendeix tribut a la inoblidable història d’Álex Llibre, reflectida en els seus 101 desafiaments de vida

“Ens omple d’orgull que, gràcies a l’Álex, puguem perseguir el nostre propi somni”, confessa Javi Amat, un dels membres de l’equip ALL1

En un racó de Barcelona, l’essència d’Álex Llibre, enamorat de la vida i l’esport, perdura a través d’ALL1, un equip creat per realitzar els somnis que la vida li va prendre prematurament el 2017. El seu llegat, expressat en una llista de “101 coses per fer a la vida”, es converteix en el far que guia el seu germà bessó, Carlos, i un grup d’amics decidits a fer-les realitat en el seu nom. “ALL1 va néixer de l’energia imparable de l’Álex. Decidim viure de la mateixa manera que vivia ell”, afirma Javi Amat, un dels membres d’ALL1, format per sis components i de què també formen part Pepe Martí, Xavier Pes, Josep Pedró i Fernando Conde.

Cinc anys després de la tragèdia, ALL1 s’embarca en el seu desafiament més extrem: el Dakar. Amb l’aspiració de convertir-se en l’equip amateur més gran en la història del ral·li, sis amics i sis motos es preparen per afrontar el Dakar del 2024, a l’Aràbia Saudita.

En aquest context, al cor de l’equip batega el lema “els somnis es compleixen quan són compartits”. Córrer el Dakar era el somni de l’Álex, una aspiració que s’entrellaça amb la realitat de l’equip. “Ens omple d’orgull que, gràcies a l’Álex, puguem perseguir el nostre propi somni”, assegura Amat.

Però això ha transcendit més enllà de la seva memòria. Ara, l’equip no sols corre en el seu honor, sinó que també s’embarcà en la missió d’expandir el moviment, perquè tots sentin ALL1 com a part de si mateixos.

Un camí amb dificultats, una crònica d’esforç. Durant jornades extenuants, la perseverança s’ha erigit en peça clau per enfrontar l’imminent desafiament. En aquest periple, tenir Moi Gangolells com a líder ha estat un element essencial, gràcies a la seva experiència com a preparador físic de Marc Coma: “És una persona que té una consciència de carrera bestial i ens permet tenir una confiança màxima.”

La comunitat que ha emergit amb força al voltant d’ALL1 segueix aquesta travessia com si fos la seva pròpia epopeia. Noms il·lustres del món del motor, com ara Laia Sanz, Marc Coma i Albert Arenas, es converteixen en cors que bateguen al compàs d’aquest audaç desafiament, donant una veu ressonant a aquesta proesa que desafia els límits. Amb el Dakar a l’horitzó, ALL1 és un recordatori que els somnis, compartits, poden transformar el dolor en determinació, com diu Javi Amat, unint comunitats amb un propòsit més gran. El viatge acaba de començar, però la història d’ALL1 ja ressona com un reflex de perseverança i unitat en la recerca d’una vida plena.

320
persones
van representar-lo en la Ironman Barcelona.
repte
de la seva llista de 101 coses per fer és el Dakar en moto.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)