Dakar

Mor als 82 anys René Metge, una de les grans icones del Dakar

Va guanyar tres cops el ral·li i va agafar el testimoni de Thierry Sabine el 1987

El ral·li Dakar, que aquest divendres comença una nova edició, està de dol. Un dels seus pilots més llegendaris, René Metge (Montrouge, 1941), tres cops vencedor de la prova, ha mort als 82 anys. En fa 40 va assolir una victòria considerada llegendària al volant d’un Porsche 911 amb quatre rodes motrius. El 1986 tornaria a guanyar amb un model pensat específicament per al Dakar, el Porsche 959. Abans de triomfar amb la marca alemanya ho havia fet amb un Range Rover, marca de la qual en tenia un gran concessionari, el 1981 en la seva segona participació.

Metgé no és només una llegenda a Àfrica pels seus èxits esportius. Quan Thierry Sabine va morir el 1986 va ser ell mateix qui va agafar les regnes de la prova per evitar-ne la seva desaparició el 1987 i el 1988. El seu amor pels raids i pel continent africà el va portar a organitzar l’Africa Eco Race, prova que recuperava, o ho intentava, les essències de les primeres edicions del Dakar. També va organitzar el París-Pequín.

A banda dels seus triomfs a l’Àfrica Metge també va ser tres vegades campió de França de turismes, el 1983 i va disputar sis vegades les 24 Hores de Le Mans, sempre amb diversos Porsche (934, 935K3, 956 i 961) amb un setè lloc absolut i primer de la classe IUMSA GTX el 1986 fent equip amb Claude Ballot-Lena al volant d’un 961. El 1987 va ser el millor en la Porsche Turbo Cup del seu país. Va ser conegut també com “el cowboy de Malakoff” per la seva afició a portar un barret texà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)