Dakar

Al-Attiyah es deixa veure

Motor. El qatarià, l’actual campió, ha guanyat l’etapa més curta sobre les dunes i s’ha situat segon en la general. Quintanilla s’imposa en motos i Branch recupera el lideratge

Nasser al-Attiyah ha guanyat per fi una etapa en aquesta edició del Dakar, la primera amb el seu nou Prodrive ja que en les dues anteriors havia dominat pràcticament tota la cursa i en els últims quilòmetres va veure com se li escapava la victòria per menys de dos minuts. El qatarià es va imposar amb 1h37:25 en l’etapa més curta del recorregut, de 118 km, entre Al-Hofuf i Shubaytah. No va ser una cursa a l’esprint per les dificultats de les dunes però hi va haver poques diferències entre els capdavanters. Nasser al-Attiyah va superar per 1:51 el francès Guerlain Chicherit i per 1:58 l’argentí Juan Cruz Yacopini i el copilot gironí Dani Oliveras, que van fer una bona etapa i van anar de menys a més.

El líder de la general, el saudita Yazeed al-Rajhi, va arribar a dos minuts en el quart lloc i va avantatjar de més temps Carlos Sainz i Lucas Cruz, que no van fer una bona etapa, van cedir nou minuts respecte al primer i ara són a 11:31 del saudita en la general. Nasser al-Attiyah va pujar a la segona posició i és a 9:03 de Yazeed al-Rajhi, superant el madrileny i el català, que ara són tercers. El brasiler Lucas Moraes i el copilot igualadí Armand Monleón van perdre més temps de l’esperat en l’etapa i de la quarta posició de la general van baixar a la desena, i són a més de cinquanta minuts del líder.

En aquesta etapa els pilots van entrar de ple a les dunes de l’inhòspit desert d’Empty Quarter, on avui i demà disputaran la innovadora “crono 48 h”, una etapa de dos dies, que és tota una incògnita. En aquesta sisena etapa les motos i els cotxes aniran per rutes diferents, i el primer cotxe a sortir, el de Nasser al-Attiyah, no tindrà la possibilitat de seguir les roderes de les motos i per això alguns pilots van preferir perdre una mica de temps i no ser dels primers a obrir la pista.

Pablo Quintanilla va guanyar la cinquena etapa amb un temps d’1h32:53 i va superar per 37 segons el francès Adrien van Beveren. El pilot xilè ja va fer el millor temps en la línia de meta en la tercera etapa, però el van penalitzar per excés de velocitat i va perdre la victòria. Aquest és el seu setè triomf d’etapa en el Dakar. En la classificació general Ross Branch va recuperar el lideratge ja que va superar per dos minuts i mig Nacho Cornejo en aquesta cinquena etapa i ara té 1:14 de marge sobre el xilè. Ricky Brabec manté la tercera plaça.

En la categoria challenger Eryk Goczal i Oriol Mena van finalitzar en la tercera posició de l’etapa, a 2:06 del guanyador, el xilè Francisco López. El polonès i el copilot català van incrementar quatre minuts més el seu avantatge en la general i ara són a 34:50 del segon, el polonès Marek Goczal, el pare d’Eryk. Gerard Farrés i el seu copilot Diego Ortega van tenir un accident a les dunes i van acabar amb l’SSV rodes enlaire. El manresà i el melillenc van tenir l’accident en el km 85 de l’etapa, i fins llavors estaven lluitant per les primeres posicions, i la victòria. En l’últim punt de control del km 80 havien passat en la tercera posició, a menys d’un minut i mig del millor temps. Gerard Farrés va finalitzar l’etapa a 4h25:10 del primer, va baixar al 15è lloc de la general i va perdre qualsevol possibilitat de lluitar per la victòria.

ACCIDENT

Farrés bolca, el seu SSV acaba amb les rodes enlaire i perd el lideratge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)