Dakar

Loeb continua retallant

Motor. El francès manté una emocionant lluita amb Sainz i Cruz i a falta de dues etapes per acabar el Dakar se situa a només 13:22 en la general

La dura lluita per la general i la victòria final en el Dakar entre Carlos Sainz i Lucas Cruz i Sébastien Loeb va portar molta emoció a la desena etapa, i després que els dos van tenir problemes el més beneficiat va ser el francès, que va retallar 7:11 al líder, com havia fet en l’etapa anterior (4:14). El madrileny i el seu copilot de Ripollet continuen en la primera posició de la general amb 13:22 d’avantatge quan només queden dues etapes per al final del Dakar.

Els 371 km cronometrats d’especial, amb sortida i arribada a Al-Ula, eren en gran part de terreny rocós i això va provocar punxades als dos vehicles que lluiten pel títol. Primer va ser Carlos Sainz i Lucas Cruz els que van perdre temps i en el quilòmetre 248 havien cedit més de 16 minuts al francès. Després va ser el torn de Sébastien Loeb, es va aturar en el quilòmetre 300 i el madrileny i el català van recuperar uns vuit minuts.

Aquesta lluita i aquest marcatge amb la mirada posada en la general no va permetre a cap dels dos buscar la victòria d’etapa, que va ser per al francès Guerlain Chicherit amb 3h19:27. Va ser el primer triomf en aquesta edició, en la qual ja havia fet un segon i un tercer lloc, i la sisena victòria en total. Sébastien Loeb va ser el setzè a 17:37 del primer i Carlos Sainz i Lucas Cruz els 25ns a 24:48. L’argentí Juan Yacopini i el copilot de Vilablareix Dani Oliveras van finalitzar en una bona setena plaça a 10:27 del primer.

Al-Attiyah no surt

El vigent campió del Dakar, Nasser al-Attiyah, va decidir no prendre la sortida. El qatarià va abandonar en els primers quilòmetres de la novena etapa per problemes mecànics, i va ser classificat en el lloc 157è i últim, amb 45 hores de penalització. Això li permetia de continuar en competició i disputar les tres darreres etapa del Dakar, però va decidir no fer-ho.

Ricky Brabec va aconseguir la seva primera victòria en aquesta edició, després d’haver estat segon en tres etapes anteriorment. El nord-americà és encara més líder de la general de motos, després d’estar al davant la major part de l’etapa. Es va imposat amb 3h51:39 i va superar per només dos segons el xilè Nacho Cornejo. Ricky Brabec es va beneficiar de la bonificació de 2:25 per obrir pista. El francès Adrien van Beveren va acabar tercer a 20 segons, gràcies també als 4:37 de bonificació per anar al davant durant molta part de l’etapa.

En la classificació general Ricky Brabec va ampliar el seu avantatge i ara Ross Branch, que va perdre gairebé quatre minuts, és a 10:54. El pilot de Botswana veu perillar el seu segon lloc del podi, ja que Adrien van Beveren, tercer, li va retallar força temps i es va situar a només 52 segons quan falten dues etapes per al final del Dakar. El lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles Oriol Mena van ser quarts en la categoria challenger i continuen quarts en la general.

VICTÒRIA PER FI

Brabec guanya una etapa després de tres segons llocs i és encara més lider
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)