MotoGP

Cinc catalans a MotoGP, un menys, i nou en el mundial

Motor. Força canvis en els equips per a la temporada 2024. Pol Espargaró no continua a la màxima categoria, Xavier Artigas puja a Moto2 i Joel Esteban s’estrena a Moto3

El mundial de MotoGP presentarà força canvis en la composició dels equips i només quatre dels onze mantindran els dos pilots que tenien en la temporada 2023. Pel que fa als catalans, només n’hi haurà cinc a la graella, un menys que el curs passat, i dos han canviat d’equip. La baixa ha estat la de Pol Espargaró en el GasGas Factory Racing Tech3. Continuarà a l’equip amb altres funcions i podria competir amb una wild card o substituint algun company en els equips amb una moto KTM si fos necessari. El lloc del granollerí l’ocupara Pedro Acosta, campió mundial de Moto2 al 2023, que serà l’únic pilot novell en la màxima categoria la temporada vinent.

El canvi d’equip més sonat per a la temporada 2024 ha estat sens dubte el de Marc Márquez, que ha deixat Honda després d’onze anys i ha anat a l’equip Gresini amb el seu germà Alex i pilotarà una Ducati. En el seu primer test amb la nova moto ja va mostrar que pot ser al davant i s’espera que lluiti per les victòries. També ha deixat Honda, l’equip satèl·lit, Àlex Rins, que a partir d’ara pilotarà una Yamaha oficial. No han canviat d’equip ni de moto el ja esmentat Alex Márquez, que continua amb la Ducati de l’equip Gresini, i els dos pilots d’Aprilia, Aleix Espargaró i Maverick Viñales.

L’Aprilia Racing és un dels quatre equips que no han canviat cap pilot per al 2024. Els altres són el Ducati Lenovo, que manté el campió mundial Francesco Bagnaia i Enea Bastinani, el Red Bull KTM Factory Racing, que continua amb Brad Binder i Jack Miller, i el nou Trackhouse Racing, que ocupa el lloc del Cryptodata Aprilia i manté l’estructura i els pilots Raúl Fernández i Miguel Oliveira. La resta mantenen un pilot i han canviat l’altre.

Tres catalans a Moto2

La segona categoria del mundial, Moto2, tindrà tres pilots catalans la temporada 2024, ja que Xavier Artigas ha pujat des de Moto3, i els dos que hi havia s’hi mantenen una temporada més, però han canviat d’equip. Albert Arenas ha anat al QJMotor Gresini i Jeremy Alcoba estarà en el Correos Prepago Yamaha VR46. Xavier Artigas s’estrenarà en la nova categoria amb l’equip Forward Team.

Joel Esteban, de 18 anys i del Prat del Llobregat, s’estrenarà en el mundial de Moto3 amb l’equip GasGas Aspar Team. El jove pilot ja estava a l’estructura de l’equip amb el que ha competit els darrers anys en la Júnior GP. El català va ser subcampió de l’European Talent Cup l’any 2022 i quart en la JúniorGP 2023, en què va aconseguir dues victòries.

LA CONTINUÏTAT

MotoGP
Es mantenen a l’equip
Maverick Viñales Aprilia Racing
Aleix Espargaró Aprlia Racing
Àlex Márquez Gresini Racing
Canvien d’equip
Marc Márquez Gresini Racing
Àlex Rins Monster Energy Yamaha
No continua al mundial
Pol Espargaró
Moto2
Canvien d’equip
Albert Arenas OJMotor Gresini
Jeremy Alcoba Correos Prepago Yamaha
Puja de categoria
Xavier Artigas Forward Team
Moto3
Nou a la categoria
Joel Esteban GasGas Aspar Team
Aleix Espargaró, Viñales i Àlex Márquez no canvien d’equip i Rins va a Yamaha

LA GRAN NOVETAT

Marc Márquez pilotarà una Ducati després d’onze anys amb una Honda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)