Fórmula 1

Madrid escenifica l’acord amb la Fórmula 1 a partir del 2026

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat avui oficialment que Madrid tindrà un Gran Premi de Fórmula 1 a partir del 2026, el darrer que té garantit el circuit de Barcelona-Catalunya. Madrid ja havia albergat la F1 nou cops entre el 1968, amb victòria de l’anglès Graham Hill, i el 1981, amb triomf de Gilles Villeneuve, en el circuit del Jarama. Ayuso ha escenificat l’acord al costat d’Stefano Domenicali, el CEO de la Fórmula 1, que ha assegurat que el nou Gran Premi de Madrid serà “complementari” al que s’està fent des de fa més de tres dècades al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. “No hem d’oblidar que som molt forts a Barcelona”, ha subratllat Domenicali en una intervenció a la presentació del nou GP de la capital espanyola. De fet, Pere Aragonès i Roger Torrent mostraven ahir dilluns “tranquil·litat” davant del llavors imminent anunci de Madrid i reiteraven la voluntat d’allargar el contracte amb la F-1 més enllà del 2026.

Ayuso i Domenicali han anat plegats en metro des de l’aeroport fins a les instal·lacions d’Ifema, la Fira de Madrid, l’escenari del nou circuit semiurbà de 5,4 quilòmetres i 20 revolts. El traçat comença davant de l’entrada d’IFEMA, seguint el sentit horari. El nom de la cursa serà el Gran Premi d’Espanya. L’italià ha destacat que quan van veure el projecte plantejat per Madrid el van trobar “colpidor” perquè combina elements importants com la competició esportiva, la tecnologia o la sostenibilitat. “Madrid ha presentat un projecte molt innovador, interessant, és la vostra hora”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)