Fórmula 1

Comença com va acabar

Fórmula 1. Verstappen domina i guanya en l’inici del mundial i Red Bull fa el doblet amb Pérez. Sainz completa el podi al GP de Bahrain

El mundial de fórmula 1 s’ha iniciat de la mateixa manera que va finalitzar fa tres mesos, amb el domini i la victòria de Max Verstappen i de Red Bull. El neerlandès va guanyar la primera cursa en el GP de Bahrain de manera clara per més de 22 segons de marge, i l’escuderia austríaca va fer el primer doblet amb el seu segon pilot, Sergio Pérez, en la segona posició. Va completar el primer podi de l’any Carlos Sainz (Ferrari).

El neerlandès tenia la posició preferent, va fer una bona sortida i en la primera volta ja es va distanciar per més d’un segon de Charles Leclerc, i a partir d’aquí va marxar en solitari. Max Verstappen no va deixar el primer lloc ni quan es va aturar a canviar pneumàtics i també va fer la volta ràpida. Va aconseguir la seva victòria 55 en el mundial i la vuitena seguida comptant les darreres set de la temporada passada.

Red Bull, que va dominar l’apartat d’equips el curs passat, també va començar igual i va fer el primer doblet de la campanya 2024. Sergio Pérez va sortir des del cinquè lloc de la graella i després de fer una cursa molt seriosa i de situar-se segon en la volta 14 de les 57 del total, s’hi va mantenir fins al final. Carlos Sainz va ser l’únic que va estar a prop d’un Red Bull i va ser tercer a menys de tres segons del mexicà. El madrileny va mantenir una bonica lluita amb el seu company d’equip Charles Leclerc i amb George Russell (Mercedes) en un parell de fases del gran premi i en va sortir victoriós. Fernando Alonso (Aston Martin) no va mantenir un bon ritme al llarg de la cursa i va finalitzar en la novena posició.

Pepe Martí, segon en F2

El jove pilot sabadellenc de divuit anys Pepe Martí (Campos Racing) va protagonitzar una gran remuntada i va acabar segon al circuit de Sakhir en el Gran Premi de Bahrain en el seu debut en la fórmula 2 després d’haver estat tercer divendres en la cursa esprint, en la seva primera presa de contacte amb la categoria. El vencedor ahir va ser el pilot de Barbados Zoe Maloney, que també va guanyar l’esprint i se situa líder del campionat, i l’estonià Paul Aron va completar el podi. Pepe Martí va ser cinquè l’any passat en la fórmula 3 i continua cremant etapes.