MotoGP

El propietari de la Fórmula 1 comprarà MotoGP

Ja s’ha fet l’acord i l’adquisició es completarà a finals d’aquest 2024

Liberty Media Corporation, el propietari del mundial de Fórmula 1, ha anunciat un acord per adquirir MotoGP, el mundial de motociclisme. Amb aquest nou acord, Dorna Sports S.L., titular en exclusiva dels drets comercials i televisius de MotoGP, continuarà sent una companyia independent atribuïda a Liberty Media’s Formula One Group. Carmelo Ezpeleta, que ha estat CEO des del 1994, mantindrà el seu lloc i continuarà dirigint el negoci amb el seu equip directiu, i la seu seguirà a Madrid.

Dorna també té els drets exclusius d’altres campionats de curses de motos, incloses les categories incloses en el mundial de MotoGP, com Moto2 i Moto3, el campionat del Món FIM de MotoE, el campionat mundial de superbike i el nou Campionat del món FIM de curses femenines en circuit.

Liberty Media adquirirà aproximadament el 86% de Dorna, mentre que la direcció de Dorna conservarà el 14% de la seva participació. La transacció reflecteix un valor d’empresa per a Dorna / MotoGP de 4.200 milions d’euros i un valor de capital de 3.500 milions d’euros.

“Estem encantats d’ampliar la nostra cartera d’actius líders en esports en directe i entreteniment amb l’adquisició de MotoGP” ha dit Greg Maffei, President i CEO de Liberty Media. “Aquest és el següent pas perfecte en l’evolució de MotoGP, i estem entusiasmats pel que aquesta fita aporta a Dorna, al pàdoc de MotoGP i als aficionats a les curses” ha manifestat Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna.

S’espera que l’adquisició es completi a finals del 2024 i està subjecta a la recepció d’autoritzacions i aprovacions per part de les autoritats de defensa de la competència i d’inversió estrangera a diverses jurisdiccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)