Fórmula 1

Esports

Mor Ted Toleman, fundador de l’equip que va fer debutar Ayrton Senna a la F1

El fundador i propietari de l’equip Toleman de la Fórmula 1, va morir ahir, a l’edat de 86 anys, segons ha informat la família a través d’un comunicat.

Tot i que va néixer a Sud-àfrica, va viure bona part de la seva vida a Anglaterra i a Austràlia. De fet, és en aquest darrer país que va començar a vincular-se en el món del motor a través de les Mini Challenge Series. L’any 1970, va fundar, juntament amb el seu germà, l’equip de cotxes de competició britànic Toleman Motosport. Durant una dècada va anar pujant de categories, passant per la Fórmula Ford 2000 i la Fórmula 2, i el 1981 va debutar a la Fórmula 1. Aquella primera temporada a la màxima categoria va ser d’aprenentatge. L’equip no va passar de les últimes places de la classificació. L’any 1984 l’escudaria va fitxar una jove figura emergent que acabava de ser campió de la F3 britànica, era el brasiler Ayrton Senna. La jove promesa va aconseguir dur el cotxe a les parts més altes de la classificació, tot i que mai va arribar a obtenir una victòria, sí que va pujar tres vegades al podi. La següent temporada, Senna va decidir fitxar per la marca Lotus. Sense Senna, l’equip Toleman va començar amb molts problemes la temporada, i a més Michellin va deixar de subministrar-los els pneumàtics. Els seus pilots només van poder acabar dues curses en tota la temporada, i al final d’aquell curs, l’escudaria va ser venuda al seu principal patrocinador United Colors of Benetton. A partir d’aquell moment va passar-se a anomenar Benetton Formula. Anys més tard, la marca va ser adquirida per Renault (2002).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)