Fórmula 1

Un intractable Verstappen torna al lloc més alt del podi a Xangai

El neerlandès, tot i el cotxe de seguretat, no ha tingut rival a la cursa, amb Lando Norris 2n i Sergio Pérez 3r

Max Verstappen (Red Bull) ha tornat a triomfar en l’imposar-se al GP de la Xina d’F1. El neerlandès no va deixar la primera posició des de la sortida, tot i la sortida del cotxe de seguretat en la meitat de la cursa. Just darrere seu, ha finalitzat un Lando Norris (McLaren) que ha aprofitat les circumstàncies de la cursa per acabar davant Sergio Pérez (Red Bull). Fora del podi, han acabat els dos pilots de Ferrari, amb Leclerc 4t i Sainz 5è.

Bona sortida de Fernando Alonso

Això sí, el principal protagonista de la sortida ha estat Fernando Alonso (Aston Martin), que sortia des de la tercera posició i ha avançat a Sergio Pérez als primers metres per a col·locar-se segon. L’asturià, això sí, va desgastar molt els neumàtics i ho va pagar molt, sent avançat pel mexicà en la cinquena volta. Aquest excessiu desgast li va costar també la posició davant Lando Norris, que es col·locava tercer.

Mentrestant, Verstappen s’escapava i començaven les primeres aturades a boxes, i els dos Ferrari, que havien perdut posicions a la sortida, recuperaven els seus llocs. Les primeres aturades vindrien pel grup capdavanter en la volta 13 amb Alonso, seguit dels Red Bull a la volta 14.

El Safety Car ho canvia tot

En la volta 20, Valtteri Bottas (Sauber) trencaria motor i això provocaria la sortida del cotxe de seguretat, el que han aprofitat pilots com Charles Leclerc (Ferrari) o el mateix Norris per fer la seva primera aturada, mentre que els Red Bull i Alonso farien una segona aturada.

En aquesta pausa del cotxe de seguretat, Lance Stroll (Aston Martin) tocaria a Daniel Ricciardo (RB), el qual afectaria Kevin Magnussen (Haas) i Yuki Tsunoda (RB), provocant la retirada d’aquest últim.

Després, es rellançaria la cursa, amb Pérez atacant a Leclerc i Norris escapant-se amb la segona posició. El mexicà, al final, en la volta 39, va aconseguir l’avançament per a col·locar-se tercer. En la part final de la cursa, el més interessant ha estat la remuntada de Fernando Alonso, qui ha fet una última aturada a boxes en la volta 44 i ha passat del dotzè lloc fins al setè final.