Més motor

Fira de Barcelona gestionarà l’activitat del Circuit a partir del 2025

Fira de Barcelona i Circuits de Catalunya han signat un acord segons el qual la societat en formació Fira Circuit, íntegrament participada per Fira de Barcelona, explotarà i gestionarà l’activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya a partir de l’1 de gener de 2025. Aquest acord, aprovat avui pel Consell d’Administració del Circuit, dona continuïtat al que es va aprovar el passat 16 d’abril quan el Govern va autoritzar a Circuits de Catalunya a adjudicar de forma directa a Fira el contracte d’arrendament de negoci per a l’explotació i gestió de l’activitat d’aquesta infraestructura.

La decisió s’emmarca en el Pla estratègic del Circuit de Barcelona-Catalunya, aprovat el mes d’octubre del 2022, que estableix la voluntat de millorar l’eficiència en la gestió, reforçar l’aposta per la digitalització, esdevenir una referència en matèria de sostenibilitat, intensificar l’arrelament territorial i diversificar l’activitat.

El contracte, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2025, té una durada de 20 anys i estableix un pagament de Fira Circuit que combina una quantitat fixa anual (un mínim garantit de 9 M€ el 2025 i de 10 M€ el 2026) més un variable en funció dels ingressos (25% fins els 45M€ d’ingressos i 20% en endavant). Aquest acord no afectarà els treballadors i treballadores de Circuits de Catalunya, que mantindran les seves condicions laborals.

L’objectiu del Govern és optimitzar l’explotació de les instal·lacions perquè deixi de ser un equipament exclusivament concebut a l’entorn de les grans competicions de motor, a través de nous models de negoci relacionats amb les fires i els congressos, l’oci saludable, els grans esdeveniments musicals i culturals, i la indústria de la mobilitat sostenible. En aquest sentit, Fira de Barcelona és motor econòmic i social del territori, una de les millors plataformes per als negocis, la promoció comercial i del teixit industrial, la projecció internacional de les empreses, l’intercanvi de coneixement i l’atracció de talent.

La nova aliança no afectarà la titularitat dels actius ni tampoc a la titularitat dels contractes de F1 i MotoGP, que seguiran sent propietat de Circuits de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)