Més motor

Triomf de campió de Palou i lideratge a l’IndyCar

Motor. El pilot català i el seu equip fan un gran treball i s’imposen amb autoritat en el GP d’Indianapolis, la cursa prèvia a les mítiques 500 Milles

Victòria i lideratge. Àlex Palou i el seu equip, Chip Ganassi, van fer tota una demostració de saber estar a dins de la pista sobre l’asfalt i també de la feina que es fa a boxs planejant l’estratègia i amb el canvi de pneumàtics i la càrrega de combustible. El resultat va ser que el bicampió de l’IndyCar va guanyar la seva primera cursa puntuable de la temporada, el GP d’Indianapolis, i ho va fer amb molta autoritat després de cinc curses disputades. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor es va mostrar molt segur a la pista i va mantenir un bon ritme, i la feina al box es va notar clarament en la seva segona entrada: anava tercer i quan va sortir havia superat els dos rivals que tenia al davant.

Àlex Palou va sumar el màxim de punts possibles en una cursa, 54. Van ser 1 per haver fet la pole, 1 per haver liderat la cursa, 2 com a pilot que va fer més voltes en el primer lloc i 50 per la victòria. Això va situar el pilot català en la primera posició de la general amb 152 punts, mentre que Will Powell ocupa el segon lloc, amb 140, i tercer és el neozelandès Scott Dixon, amb 127. L’anterior líder, el nord-americà Colton Herta, va baixar al quart lloc, amb 127 punts.

L’actual campió de l’IndyCar va ser superat en la sortida pel danès Christian Lundgaard i després del primer canvi de pneumàtics va baixar a la tercera plaça, també al darrere de l’australià Will Power. Mai els va deixar escapar i es va mantenir a menys de cinc segons del primer lloc. En la volta 40, pràcticament a la meitat de la cursa de 85 voltes, es va situar en la primera posició i s’hi va mantenir malgrat la bandera groga que va reagrupar tots els pilots en la volta 61. Àlex Palou, que també va guanyar aquest gran premi l’any passat, va mostrar tot el potencial després de la represa de la prova, es va distanciar sense problemes i va guanyar amb més de sis segons de marge. Will Power va ser segon i Christian Lundgaar va completar el podi.

La propera cursa seran les històriques 500 Milles d’Indianapolis, que es faran el diumenge 26 de maig. A partir de demà ja comencen els entrenaments en el mític oval i durant dues setmanes serà el centre del món del motor.