MotoGP

Aleix Espargaró rebla el clau al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motor. El pilot de Granollers fa la posició preferent per al GP de Catalunya de MotoGP, amb un nou rècord de la pista

Una última volta estratosfèrica en la Q2 ha donat la posició preferent en el GP de Catalunya de MotoGP a Aleix Espargaró. El pilot de Granollers ha fet un millor temps d’1:38.190, vora quatre dècimes més ràpid que el registre que ahir ja li havia valgut un nou rècord en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

“En la primera volta he fet un parell d’errades, però la segona ha estat la millor volta de la meva vida en una crono [entrenament qualificatiu]. Estic jubilat i no tinc pressió!”, ha declarat tot just baixar de la moto. Aleix és el gran protagonista del cap de setmana a Montmeló, després d’haver anunciat el proppassat dijous que al final del curs es retirarà del mundial.

El segon lloc ha estat per a Pecco Bagnaia (Ducati), a només 31 mil·lèsimes, seguit per Raúl Fernández (Aprilia), que venia de superar el tall de la Q1 i ha quedat a tot just set centèsimes d’Aleix. Brad Binder (KTM) i el vigent campió de Moto2 Pedro Acosta (GasGas), que avui fa 20 anys, han estat quart i cinquè.

Fabio Di Giannantonio (Ducati) sortirà sisè. L’italià ha estat el més ràpid de la Q1, amb el segon millor registre absolut del dia (1:38.208). La Q2 ha estat marcada per la caiguda ensems dels pilots de Pramac Ducati, Jorge Martín i Franco Morbidelli, en el segon revolt. El líder del mundial arrencarà sisè.

Àlex Rins ha completat una bona sessió amb la Yamaha i s’ha classificat vuitè, a només mig segon d’Espargaró. El company del granollerí, Maverick Viñales, ha estat l’últim en la Q2 i sortirà dotzè en la cursa esprint d’avui i el gran premi de diumenge.

En la Q1, Marc Márquez i Àlex Márquez no han pogut passar el tall. Àlex ocuparà el tretzè lloc de la graella, mentre que el 93, que ha caigut en l’entrenament lliure del matí, sortirà catorzè. Els cinc primers de la Q1 també han voltat per sota del rècord d’ahir d’Aleix Espargaró. El fanalet vermell és per al pilot provador de Honda Stefan Bradl, que corre com a pilot convidat.

L’activitat continua a Montmeló amb la primera cursa de MotoE, els entrenaments qualificatius de Moto2 i Moto3 i la cursa esprint de MotoGP, a les tres de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)