MotoGP

Continua el conte de fades d’Espargaró al Circuit

Motor. El pilot de Granollers fa la posició preferent per al GP de Catalunya de MotoGP, amb un nou rècord de la pista, i guanya també la cursa esprint

Si Aleix Espargaró va fantasiejar en algun moment com seria el seu últim GP de Catalunya, després d’haver fet oficial que enguany tancarà la seva carrera a MotoGP, el somni no devia ser gaire diferent de la realitat d’aquesta edició. “Sembla un conte de fades”, va verbalitzar el granollerí tot just baixar de l’Aprilia. Al matí, Aleix va fer la posició preferent, tot establint un nou rècord al seu estimat Circuit de Barcelona-Catalunya. A la tarda, va guanyar la cursa esprint, de menys a més. “És el karma; algú allà dalt, després de la carrera esportiva que he tingut, em vol regalar un cap de setmana de traca. No sé com descriure-ho”, va dir.

Cursa de supervivència

Aleix va tornar a palesar que haver confirmat el seu comiat l’ha alliberat. Sense pressió, la seva única prioritat és gaudir del moment. Avui correrà al Circuit de Barcelona-Catalunya per últim cop com a pilot titular de MotoGP, i això fa que valori i assaboreixi cada instant. “No havia gaudit mai d’una graella de sortida com avui [ahir]. A la pole, tothom corejant el meu nom... No puc estar més content”, va admetre.

La cursa esprint, però, no va ser gens fàcil. Aleix va sortir malament i va quedar relegat al cinquè lloc. Al capdavant, els punters tibaven de valent. Espargaró va ensumar de seguida que el ritme de cursa era insostenible. “Només jo havia fet tirades d’1:39 baixos [durant els entrenaments]. Quan he vist el ritme i com lliscava la pista, he pensat que allò no podia durar; destrossarien les rodes”, va explicar. Els fets li van donar la raó. Malgrat que era una cursa de tot just vint minutets, calia fer servir el cap. Aleix va estar les cinc primeres voltes a veure-les a venir. Llavors van començar les caigudes. Primer, Raúl Fernández, amb l’Aprilia client; després, Brad Binder, amb la KTM oficial. El granollerí ja era tercer, rere Pecco Bagnaia (Ducati) i Pedro Acosta (GasGas).

Al murcià, debutant en MotoGP i futur crac de la categoria (ahir va fer 20 anys), el va avançar tot seguit. Però Bagnaia eren figues d’un altre paner. “No podia avançar-lo, però l’he empaitat fins al final.” I, en l’última volta, va arribar l’error del líder.

Rere l’home del dia, Marc Márquez va entrar segon. El cerverí, catorzè en la graella, va protagonitzar una remuntada fins al podi que va qualificar d’“inesperada”. I allà dalt, no va dubtar a felicitar el veterà Aleix: “Ha estat el seu dia. I potser diumenge també ho serà.”

PROTAGONISTES

Diumenge és el dia important, però cada petita victòria s’ha de celebrar; ha estat un dissabte increïble
Aleix Espargaró
aprilia
Estic content, però diumenge torno a sortir catorzè. He de millorar en el qualificatiu
Marc Márquez
ducati
MotoGP. La graella
1r A. Espargaró (Aprilia) 1:38.190
2n F. Bagnaia (Ducati) 1:38.221
3r R. Fernández (Aprilia) 1:38.261
4t B. Binder (KTM) 1:38.334
5è P. Acosta (GasGas) 1:38.369
6è F. Di Giannantonio (Ducati) 1:38.400
À. Rins (Yamaha) 1:38.692
12è M. Viñales (Aprilia) 1:38.972
13è À. Márquez (Ducati) Q1
14è M. Márquez (Ducati) Q1
Cursa a l’esprint
1r A. Espargaró (Aprilia) 12 voltes
2n M. Márquez (Ducati) a 0.892
3r P. Acosta (GasGas) a 1.169
4t J. Martín (Ducati) a 2.147
5è E. Bastianini (Ducati) a 2.980
6è F. Di Giannantonio (Ducati) a 4.623
7è J. Miller (KTM) a 8.084
M. Viñales (Aprilia) a 8.245
12è À. Rins (Yamaha) a 13.045
14è À. Márquez (Ducati) a 13.378
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)