Fórmula 1

Leclerc aconsegueix la victòria al seu Gran Premi de casa a Mònaco

El monegasc, després de tres ‘poles’, ha aconseguit la primera victòria al Principat a la seva trajectòria a la Formula 1

Charles Leclerc (Ferrari) trenca la seva maledicció i s’imposa al Gran Premi de casa, el GP de Mònaco, després d’una cursa poc interessant, però amb molta tensió per als pilots. El monegasc no va tenir molts problemes a superar Oscar Piastri (McLaren), que va acabar segon, just darrere del company d’equip de Leclerc, Carlos Sainz, que va completar el podi. Molt a prop del madrileny, va quedar Lando Norris (McLaren) en quarta posició, amb George Russell (Mercedes) tancant el Top--5.

Sortida caòtica

S’apagaven els semàfors i Leclerc sortia bé des de la pole, mentre que Piastri es defensava de l’atac de Sainz, amb tots dos tocant-se al primer revolt i el madrileny punxant una de les seves rodes. Mentrestant, just darrere, Sergio Pérez (Red Bull) es tocava amb Kevin Magnussen (Haas), trencant també el cotxe del company de Magnussen, Nico Hülkenberg, provocant la bandera vermella.

Durant aquesta bandera vermella, la majoria dels pilots canviaven de pneumàtics per no fer una aturada. Amb això, es rellançava la cursa i les coses es mantenien més o menys estables, amb tots els pilots tractant de conservar rodes fins al final de la cursa. Per aquest motiu, les posicions es quedaven estabilitzades durant més de la meitat de la cursa.

En aquest punt, només es va destacar les aturades de Valtteri Bottas (Sauber) i Lance Stroll (Aston Martin), que va punxar unes voltes més tard de fer el seu canvi de neumàtics. En la volta 54, Lewis Hamilton (Mercedes) feia la seva aturada amb l’objectiu de passar Max Verstappen (Red Bull).

No obstant això, el neerlandès va poder fer l’aturada una volta més tard i va acabar davant d’ell. A més, el neerlandès va poder atrapar George Russell, però no va ser suficient per passar-ho. Més enllà del fet que Piastri, Sainz i Norris es van ajuntar en les últimes voltes, amb Leclerc completament escapat, poc més va succeir i Leclerc va guanyar el GP de Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)