Olimpisme

El primer ministre del Japó diu que els Jocs es faran malgrat el nou estat d’emergència

Suga afirma que seran segurs i estables, i que es prendran totes les mesures necessàries

El primer ministre del Japó, Yoshihide Suga, ha reafirmat que el país acollirà els Jocs Olímpics de Tòquio de forma “estable i segura”, malgrat que ha declarat un nou estat d’emergència sanitària a la capital a causa de l’augment de contagis per la Covid-19. “Primer, farem tots els esforços per vèncer el coronavirus. I organitzarem uns Jocs segurs i estables prenent totes les mesures necessàries”, ha manifestat Suga en roda de premsa, en ser preguntat si l’aplicació d’aquesta mesura extraordinària podria afectar l’esdeveniment olímpic.

El nou estat d’emergència en el Japó en principi estarà en vigor fins al 7 de febrer, i comporta restriccions en els horaris d’obertura de bars i restaurants, i la recomanació del teletreball, entre d’altres restriccions que no inclouen el confinament de la població. El primer ministre ha expressat la seva confiança que l’inici de les campanyes de vacunació en els diferents països –al Japó es començarà en el mes de febrer–, farà que “canviï l’ambient al poble japonès de cara als Jocs”. El suport popular entre els japonesos va decaure durant els últims mesos de l’any passat principalment a causa de la continuada propagació de la Covid-19 al país, segons diferents enquestes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)