Olimpisme

La torxa olímpica inicia el seu viatge per Japó

Els relleus s’han iniciat a Fukushima i després de 121 dies el foc olímpic arribarà a Tòquio per l’inauguració dels Jocs el 23 de juliol

El primer relleu de la torxa olímpica ha iniciat a la prefectura de Fukushima (nord-est del Japó), el seu viatge cap a Tòquio perla inauguració dels Jocs Olímpics el 23 de juliol. El viatge del foc olímpic per tot el Japó s’ha iniciat a les instal·lacions d’entrenament J-Village, que van servir de base logística per la crisi de la central nuclear de Fukushima l’any 2011. S’ha fet una cerimònia amb participants limitats i sense públic per prevenir contagis de coronavirus.

La futbolista japonesa Azusa Iwashimizu ha sigut l’encarregada d’encendre la torxa a partir de la flama olímpica que estava guardada en un llum d’oli al Japó des de fa un any. Durant el primer relleu ha estat acompanyada d’altres integrants de les “Nadeshiko”, la selecció de futbol que va guanyar el títol mundial el 2011. “M’ha honrat ser la primera persona a portar la torxa. Han passat deu anys des que ens vam ajuntar, avui era una bona ocasió”, ha explicat Azusa Iwashimizu després dels relleu. La torxa olímpica ha iniciat un relleu de 121 dies en el que participaran uns 10.000 corredors en un recorregut que passarà per les 47 prefectures del Japó.

La presidenta de l’comitè organitzador dels Jocs de Tòquio, Seiko Hashimoto, ha dit durant la cerimònia d’encesa de la torxa: “La flama ha continuat cremant de forma serena mentre el món s’enfrontava a uns temps difícils durant l’últim any”. Tambvé ha manifestat la seva confiança en que la torxa: “pugui arribar a la inauguració dels Jocs plena d’esperança per a tots al Japó i al món, i brilli en la foscor i il·lumini el camí”.

L’acte ha comptat amb una participació de representants polítics i esportius japonesos molt reduïda, uns 160, en el context de la pandèmia. Els organitzadors han sol·licitat contenció als ciutadans perquè no es congreguin de forma multitudinària en els carrers al pas del relleu. També ha demanat aplaudir en lloc d’animar de viva veu, i ha advertit que el relleu es pot cancel·lar en certs trams si hi ha una presència massiva de públic.

Els corredors participants en el relleu també tenen les seves normes en la lluita contra la Covid-19. Han de han de mantenir una distància de seguretat entre ells i portar mascareta en cas que aquesta mesura preventiva no sigui possible, a més de desinfectar-se les mans i vigilar el seu estat de salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)