Olimpisme

Corea del Nord renuncia als Jocs Olímpics de Tòquio per “protegir” els seus esportistes de la pandèmia

Corea del Nord ha anunciat que no participarà en els Jocs Olímpics de Tòquio que es disputaran del 23 de juliol al 8 d’agost per “protegir” els seus esportistes de possibles contagis de la Covid-19. La decisió s’ha conegut a través d’una publicació realitzada a última hora de dilluns a la pàgina web del departament d’Esports nord-coreà que informa dels resultats de l’assemblea del comitè olímpic del país asiàtic celebrada el 25 de març en la qual es va adoptar la resolució de no enviar esportistes als Jocs. “En l’assemblea general, el Comitè Olímpic de la República Popular Democràtica de Corea va decidir no participar en els 32ns Jocs Olímpics de cara a protegir als atletes de la crisi sanitària global causada per una maligna infecció viral”, segons s’explica en la nota.

Molts experts ja sospitaven d’aquesta renúncia des que els mitjans de propaganda del règim van publicitar la reunió del comitè olímpic celebrada el 25 de març a Pyongyang, atès l’estricte sistema de quarantena i aïllament. El nivell extrem de reclusió activats per evitar la propagació de virus han portat a la suspensió gairebé total dels intercanvis comercials amb la Xina (de qui Corea del Nord compra el 90% de les seves importacions), fent témer per l’escassetat de productes bàsics, i ha portat a la majoria de diplomàtics a abandonar el país.

El Govern sud-coreà esperava que els Jocs Olímpics de Tòquio fossin un escenari per reactivar el diàleg amb el seu veí, en un moment marcat pel distanciament diplomàtic a la península i per l’estancament del diàleg sobre desnuclearització amb els Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)