Olimpisme

Bach no té por que es torni a declarar l’estat d’emergència a Tòquio per la Covid-19

El president del COI diu que només és una mesura preoactiva

El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, s’ha mostrat tranquil davant la possible declaració d’un nou estat d’emergència a Tòquio a causa de repunt de contagis de la Covid-19, a tres mesos de l’inici dels Jocs Olímpics, i ha manifestat: “només és una mesura proactiva”. En una conferència de premsa telemàtica després d’una reunió de la comissió executiva Thomas Bach ha dit que estava assabentat que en els propers dies es podia declarar aquest estat d’emergència a Tòquio i ha manifestat: “És una mesura proactiva davant el període de vacances de la Setmana Daurada per prevenir la propagació de la malaltia.” També ha dit que està perfectament en la línia de les autoritats japoneses.

El COI està animant i ajudant als comitès olímpics nacionals perquè els seus equips vagin vacunats als Jocs. “Ja podem dir que un gran, gran nombre de participants que visquin a la Vila Olímpica es vacunaran per la seva pròpia seguretat, però també en solidaritat amb el poble japonès” ha afirmat Thomas Bach. Preguntat d’on provenia aquest alt grau de confiança en que els Jocs es puguin desenvolupar tot i la pandèmia, ha afirmat de manera contundent: contundent: “Del consell científic”.

La presencia de públic local a les graderies és un assumpte que encara està en estudi i el president del Coi ha afirmat que es respectara el que decideixi el govern japonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)