Olimpisme

Tòquio 2020 defensa les seves mesures anticontagis davant els dubtes sobre els Jocs

Els organitzadors han dit que reduiran el nombre de visitants olímpics de 180.000 a 78.000

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 han defensat l’efectivitat de les mesures anticontagis, davant els creixents dubtes sobre la seva viabilitat per la situació de la pandèmia al Japó, abans de la reunió del comitè executiu d’aquest dimecres. El comitè organitzador ha destacat que han provat amb èxit la seva estratègia de prevenció de contagis en una sèrie d’esdeveniments esportius organitzats al Japó en els últims mesos i han afirmat que aquestes mesures es detallaran i reforçaran abans de la celebració dels Jocs aquest estiu.

El director executiu de Tòquio 2020, Toshiro Muto, ha assenyalat que el nombre de participants en els Jocs que arribaran de fora del Japó es reduirà dels 180.000 inicialment previstos a uns 78.000, una xifra que inclou a atletes, representants de comitès i federacions, periodistes i altres implicats en els Jocs. La presidenta de l’comitè organitzador, Seiko Hashimoto ha explicat respecte a les prevencions que en els esdeveniments de prova van intervenir més d’un miler d’atletes i representants de comitès estrangers, i entre tots es va registrar només un contagi de la Covid-19 detectat a l’arribar al Japó un dels participants. “Això demostra l’efectivitat de les nostres mesures” ha dit Seiko Hashimoto. Aquestes mesures inclouen una estricta limitació dels moviments dels esportistes o la realització freqüent de test PCR. Seiko Hashimoto també ha admès la preocupació que hi ha a la societat japonesa, que segons les enquestes s’oposa majoritàriament a la celebració dels Jocs. Per fer front a aquesta inquietud els organitzadors han decidit minimitzar el nombre de participants forans, fer un control actiu dels seus moviments durant la seva estada en el Japó i garantir que l’esdeveniment esportiu: “no exercirà més pressió sobre el sistema sanitari japonès”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)