Olimpisme

Dos esportistes donen positiu a la vila olímpica

Covid-19. Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 expliquen, en resposta als casos detectats, que mai van dir que seria un espai lliure de coronavirus, sinó que seria un espai segur

Dos esportistes que estan allotjats a la vila olímpica de Tòquio han donat positiu de Covid-19. Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 han informat que no són de nacionalitat japonesa i que han donat positiu dins del període de catorze dies després de la seva entrada al Japó. Aquests dos esportistes contagiats i el primer positiu que es va detectar dissabte a la vila olímpica, i que no era atleta, estan relacionats. “Venen del mateix país i participen en el mateix esport; venien junts en el mateix equip”, va explicar el portaveu de Tòquio 2020, Massa Takaya, durant una roda de premsa per exposar les mesures contra la calor i la Covid-19 que estan adoptant. També va explicar que la resta de l’equip està aïllat i respectant les instruccions de l’organització, que ja ha detectat els seus contactes estrets. No s’ha notificat de quin país són els positius per mantenir la seva privacitat.

Aquests dos contagis formen part dels deu nous casos positius notificats ahir entre els participants en els Jocs. La resta dels afectats, entre els quals hi ha un esportista, no es troben allotjats al complex residencial de la vila olímpica, situat en una de les illes artificials de la badia de Tòquio.

“Mai vam dir que seria un espai lliure de Covid, el que vam dir és que seria un espai segur”, va assenyalar l’organització amb relació als casos que s’estan començant a donar a la vila olímpica. També va afirmar que s’estan adoptant les mesures adequades de detecció i aïllament de casos, per tranquil·litzar els residents que arribaran a les instal·lacions en els pròxims dies.

Des del dia 1 de juliol, l’organització dels Jocs ha informat de 55 positius de Covid-19 vinculats als Jocs Olímpics entre les més de 18.000 persones que han arribat al Japó des de llavors i altres persones que resideixen al territori. Aquestes xifres no inclouen altres contagis detectats amb anterioritat, com els dos positius al juny en l’equip olímpic d’Uganda i altres casos dins la mateixa organització.

55 CASOS

Des de l’1 de juliol s’han detectat 55 positius entre les 18.000 persones arribades al Japó

Samaranch diu que s’ha de respectar l’amfitrió

Joan Antoni Samaranch, membre del Comitè Olímpic Internacional (COI), va explicar que les mesures que s’apliquen als participants de Tòquio 2020 són estrictes i incòmodes, però que cal respectar els amfitrions, que són els que les han decidit. “Són regles estrictes i que ens impediran interactuar, però són les que ells han decidit i cal respectar-ho. No podem sinó agrair la generositat dels amfitrions, sense la qual no podríem celebrar aquesta gran festa de la humanitat”, va manifestar Joan Antoni Samaranch. Les competicions es disputaran a porta tancada i sense públic, ni local ni estranger. Segons Samaranch, els aficionats seguiran igualment les proves per altres vies. “Aquí, allò veritablement important és que els atletes han pogut mantenir la seva il·lusió i que podran demostrar a les pistes la seva excel·lència”, va comentar. També va fer esment de l’important acord entre el COI i les farmacèutiques Pfizer i BioNTech, que permetrà que el 80% dels participants arribin vacunats a Tòquio, fet que podria ser decisiu per a l’èxit dels Jocs. “El més important era que els esportistes i els nostres amfitrions japonesos estiguessin segurs”, va assenyalar Samaranch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)