Olimpisme

La policia japonesa troba l’esportista ugandès que va fugir

Va desaparèixer divendres de l’hotel a prop d’Osaka on estava concentrat l’equip del seu país

La policia japonesa ha anunciat que han trobat a l’esportista ugandès que va fugir divendres de l’hotel on estava allotjat el seu equip olímpic incomplint la normativa d’aïllament dels esportistes, ja que hi havia hagut un positiu. L’aixecador de peses Julius Ssekitoleko, de 20 anys, va abandonar l’hotel on estaven concentrats i va deixar una nota explicant que volia treballar al Japó per tenir una vida millor.

L’esportista va ser trobat per la policia a la prefectura de Mie, en el centre del Japó, on es creu que va viatjar després desplaçar-se en tren d’alta velocitat des de Osaka, a l’oest, la regió on s’havia instal·lat l’equip ugandès per preparar els Jocs.

El director executiu del comitè organitzador de Tòquio 2020, Toshiro Muto, ha afirmat que es tracta d’un cas “molt confús” i ha assenyalat que estudiaran possibles sancions a l’atleta una vegada s’aclareixin els detalls del que ha passat. L’estricta normativa elaborada per la celebració dels Jocs “bombolla” de Tòquio al mig de la pandèmia prohibeix als esportistes o altres participants de l’esdeveniment desplaçar-se fins cap lloc que no sigui el seu hotel, el seu lloc d’entrenament o localitzacions prèviament aprovades per l’organització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)