Olimpisme

L’esquí de muntanya serà olímpic el 2026

L’assemblea plenària del COI ha inclòs a l’esquí de muntanya com a nova disciplina olímpica i, els Jocs del 2026 a la Llombardia, entre Milà i Cortina d’Ampezzo, serà la primera cita en la què la disciplina de la qual Catalunya n’és una potència formarà part del programa.

Els propers Jocs d’hivern seran a Pequín i l’esquí de muntanya no hi serà present malgrat la sol·licitud presentada en el seu moment, sense èxit.

Precedents

L’esquí de muntanya va formar part dels Jocs d’hivern a París el 1924, a Saint Moritz el 1928 i a Garmish-Partenkirchen el 1938. Era una barreja d’esquí de muntanya i biatló i es denominava patrulla militar.

El 2020 en el marc dels Jocs de la Joventut a Lausana Maria Costa i Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) van guanyar l’or i el bronze en esprint, respectivament. Ells dos, amb Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS) van ser tercers en la prova de relleus. Costa va guanyar el primer or català en uns Jocs d’hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)